Online users

Follower

Tuesday, May 5, 2009

Bf baru?

Aku dah jemu pakai layout lama.Terasa nak adjust-adjust sikit blog ni.Maka, dengan tak sedar dirinya, dengan exam yang bakal kunjung tiba tak lama lagi, aku peroseh la sorang-sorang blog aku ni.Gagah juga nak buat.Pembaziran masa menghadap blog satu malam.Ni lah hasilnya.Dengan bantuan tutorial 3 column dr ceera, ni la rupanya.Tak faham 3 column? Ni ha, kalau kau teropong betul-betul blog aku, ada 3 sections kan.Kiri,tengah,kanan.Aku suggest kepada blogger-blogger yang banyak letak widget untuk buat page kau macam ni.

Bagi aku, lagi kemas dan tersusun.Walaupun kau nampak banyak benar link-link kiri kanan kau, at least, balance lah sikit page kau kan.Kalau layout dulu,tak ada 3 column.So,suma widget sumbat dekat satu side je.Dah terlalu crowded aku tengok.Sebab tu aku buat 3 column.Agak kau jemu tengok kiri, kau tengok belah kanan pula.Gitu? Hehehe.Nanti aku tempek muka aku banyak-banyak kat dalam ni ok.Kasi kau muntah darah.Hahaha.

Promo..promo..promo..

Ni belum siap sepenuhnya.Aku still tak puas hati dengan certain part.Yup.Aku cerewet sikit.Kalau kau perasan side kiri, header untuk setiap widget, font dia gedabak sangat.Pastu, ala-ala tak center sangat.Colour hitam pula tu.Nak colour Orange tapi tak tahu nak buat macam mana.Hadoi.Penat duk adjust.Laz-laz aku give up.Nanti tanya idola aku macam mana nak ubah.Hihihi.

Another widget yang aku tambah is linkwithin.Kat bawah setiap entry aku akan ada post-post terpilih yang lepas-lepas.Kalau kau terlepas baca, bolehlah jenguk balik.Hehehe.( Bajet ramai peminat la pula).Kalau kau nak letak kat page kau, just klik kat linkwithin tu je.Nanti akan keluar satu page lain.Bertindak mengikut arahan.

Ok lah.Mata dah mengantuk.Nak tidur.Esok tak ada kelas.Heaven ok.Ouh.Btw, aku rasa kau tahu dari mana aku ambil layout ni kan, juz klik kat sini. Dan sila klik sini untuk belajar buat 3 column.Untuk siapa-siapa yang rajin dan sabar je boleh try.Hehehe.Nasib aku baik sebab once i tried, terus jadi.

Apa kena mengena aku dengan mamat num 5 ni? Bukan main seronok aku tempek.Bf baru? Nanti aku cerita.Promo dulu. =)

9 comments:

adawiah.zaini said...

idola, aku tiru linkwith hg, tp x jd sgt. hihi

[z@ck] said...

adawiah zaini:ye..tiru la..hehehe

FaRiD_Aziz89 said...

sape lelaki tu???

i wonder...

[z@ck] said...

farid: i wonder top of the world looking..lalalala~
hahaha

izzahfarhana said...

pirah hang kna tagged.ang rajen layan la noo.hehe

[z@ck] said...

izzahfarhana: huuu..selalu kena tag..nnt2 ek..

HIlmi-deans said...

Angin baru dah mai dah....huhuhuhu.....jumpa yang baru ek? wakakakaka

acapabdulrahim said...

:) waha. kacak.
aktif bersukan lak tu.

bf ke? bakal?

gudluck! :)

[z@ck] said...

Hilmi: wooo..jgn slah sangka ok

acapabdulrahim: dua2 bukan.hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger