Online users

Follower

Thursday, May 7, 2009

Minah-minah cun D219 menjerit

Ouh no...Aku memang fobia dengan cicak.Kau percaya tak lagi takut kita kepada suatu benda, lagi selalu dia muncul dalam hidup kita? Ha..macam tulah juga kisah cicak dengan aku.Kami tak dapat dipisahkan.Biarpun aku meluat betul dengan cicak,dia selalu je kacau hidup aku.Serius.Aku tak berapa takut dengan lipas.Tapi, if kau bagi cicak kat aku, aku akan menjerit tak ingat dunia.Try me.

Cicak D219.Badan dia belang-belang.Saiz pula besar.Ya ampun.Geli ok.

Kisah 1:

Beberapa minit yang lepas, aku tengah ralit baca blog, Wan pula pun leka main internet.Sekali,

"Pappp" (Bunyi benda jatuh)

"Aaaaaaaaaaa!!" (suara minah-minah cun D219 menjerit)

Aku terus merengkot atas katil.Tutup muka as if nampak hantu je.Segala bulu roma meremang.Geli.Ye.Ada cicak terjatuh kat lantai.Mungkin grip cicak tu tak kuat menyebabkan dia jatuh terhempas dari siling.Padan muka kau!

Mata cicak tu terbuntang.Mungkin terkejut dengar aku dan Wan menjerit.Hahaha.Mungkin dalam hati cicak tu, dia cakap:

'O, o, silap landing la pulak' . Terus cicak tu lari masuk bawah katil Wan tanpa rasa bersalah.Eeeeeeeeeeee.Geli, geli.

Kisah 2:

Benda ni jadi waktu aku Form 5 kat MRSM Kulim.Hidup kat asrama mestilah bangun awal kan.Aku duk mamai sorang-sorang sambil jalan pergi sinki.Nak basuh muka.Elok je aku buka paip sinki tu, tiba-tiba aku rasa ada something jatuh dan melekat dalam baju aku.Ouh.Lupa nak mention, aku pakai baju kelawar time tu. At first, aku buat bodo je.Sekali bila aku bergerak, zuuuup dia lari keluar dari baju aku.Mak ai!! Nala punya besaq.Bodoh punya cicak.Boleh pula dia melekat kat badan aku.Huwa.Start dari situ la aku fobia dengan binatang bernama cicak ni.

Kisah 3:

Cicak selalu berak kat atas katil aku.Yang peliknya roomate aku punya katil bersih je.Kenapa katil aku juga yang jadi mangsa.Berak bukan sikit.Kaw-kaw punya dia bagi.Blueek..Dia tahu kot aku tak suka dia.Lagi dia nak buat aku menyampah kat dia.'Dia' me refer kepada cicak ye.Bukan roomate aku.

Jadi, moral of the story kita hari ni is 'semakin benci, semakin dekat'. Jadi, kalau kau ada crush kat siapa-siapa, cepat-cepat benci dia.Nanti, lagi dekat dia datang kat kau.Lagi selalu kau bump into dia. =)

p/s : Dulu kecil-kecil rasa amused bila nampak cicak still hidup even ekor dia kena potong.Macam magic woo.

21 comments:

adawiah.zaini said...

buat demo sikit cara bunbun menjerit. hahaha

x mmpu da nk benci crush sniri. wakaka

KyRon said...

cicak hang geli..cicakman mesti hang lagi geli gler..real punye..yeah!!

QisTina said...

hahah..
welcome to the club!!
aku pun benci Cicak!!
cicak kat bilik aku nakal betul!!
dorang gigit plastik roti aku!!
huhuhu..

::honey:: said...

hey girl.. i pown geli cicak la.. kulit dia 2 mnggelikan la.. hehhee..

mamma mia! said...

cicak pn nak takot. hang tau dak cicak tu tgok muka hang punya gerun bkn hg ja takut kt cicak.. tu pasi dia lari.. hahahahahaha

Mr Daha said...

Ha3.. cicak pun takut.. aku wat maen je menatang tu. tangkap pastu cabut ekor.. bajet nk lari tangkap balik. pastu maen campak2.. kalo nak lagi syok, campak kat kucing.. ha3..

Mighty Jacksparrow said...

eh aku suka cicak tu!

[z@ck] said...

adawiah : hahaha.dengan telekung duk sarung.br lpas bc yasin.melompat atas katil.hahaa

kyron: cicakman x takut.sbb x real.hehehe

qistina : ganas gla cicak bilik ko tina.hahaha.tudung ko dia x gigit lak

[z@ck] said...

honey : kita serupa.hehehe.tau x pe.kulit dia lutsinar.boleh nmpk isi dlm.blueek! geli..

mammamia: ngapik! haha

Mr daha : ko kejam daha.menyeksa binatang 2..huu

[z@ck] said...

mighty jacksparrow: ko suke? ha..mai ambil kt bilik aku..

acapabdulrahim said...

hehe bunuh je cicak2 tu. :D
xpun buat chewing gum.

aku setuju ngn mr daha..
dulu masa kecik slalu kumpul cicak, jual dekat orang..

T.O.P.E.X said...

makan je cicak tu.
goreng pon sodap

FaRiD_Aziz89 said...

cicak tu ang buat kerabu...

sedap tu!!!

just me said...

cicak? sape yg dok asrama mesti dah biasa mkn nasi campur cicak or dlm bekas air ada cicak tgh sedp berenang2...haha...sometyms cick nie agk comel laa..sometyms geli gak..

azuan said...

cicak kalau bunuh hari jumaat dapat pahala....
aku tak tau betul ke tidak tapi masa kecik2 selalu dengar mende nie..hik3

[z@ck] said...

acapabdulrahim : chewing gum?? blueeekk...sapa la nak beli cicak tuh?

T.O.P.E.X : bt sup sedap x?

Farid : eeeeyarrrkee..

[z@ck] said...

just me : mufid..jgn bersikap pengotor di sini..aku tak suka..huu..

azuan : betul la..bunuh cicak malam jumaat dpat pahala..tp aku tak berani bunuh..

iza iziana hasan said...

hhahahhaa.....menjerit sampai leh retak dinding agak nye =)

[z@ck] said...

Iza iziana: erk..hahaha..gegar satu blok ni.

mantis said...

cantik model cicak ko z. ko memang kwn cicak ke? senang2 je ko tangkap gambar dia.kahhhh3! kah!

[z@ck] said...

mantis : aku tak suka cicak ok.huwa!tngkap gmbr mmg senang.tapi nk tngkap cicak real..x berani woo..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger