Online users

Follower

Wednesday, May 6, 2009

Nama dia Ahmad Najib

Aku dah janji nak cerita pasal mamat nombor 5 kan.Walaupun terasa malas nak cerita pasal dia, tapi sebab dah janji dengan mamat tu untuk promote dia kat blog aku, (tak malu!) layankan je lah ye cerita kat bawah ni.

Ni waktu dia datang maktab.Jemputan 4x100m.

Nama dia Ahmad Najib.Dulu kecil-kecil kami satu sekolah.Sekolah Kebangsaan Sultan Ahmad Tajuddin.Tip top la kat area Jitra.Rumah kami pula tak ada lah jauh sangat.Taman sebelah-sebelah je.Dekat sekolah memasing ada crush.Aku ada crush dekat Faizal.Nama samaran dia Koje.Ye.Aku tahu bunyi nama dia agak lucah.Aku pun geli nak sebut.Terbayang benda lain.Hahaha.Kalau aku jumpa je dia kat kantin, rasa seronok gila.Senyum seorang-seorang macam orang tak betul.

Dulu, aku suka ejek Najib capang.Memang capang telinga dia.Bila kena ejek, muka dia suddenly akan jadi merah padam.Lepas tu, timbul segala urat-urat kat tengkuk dia.Aku memang kaki mengusik orang.Mulut hingaq.Aku,Nun dan Pit satu taman.Petang-petang kami selalu lepak dekat bawah pokok nyior rendang kat depan umah pak cik Pit.Lepas tu, si Najib pula memang akan lalu jalan situ setiap kali balik dari main bola.Dah tak ada jalan lain dah nak lalu.Dia cukup takut nak lalu jalan tu if nampak kami.Sebab dia tau mesti dia kena bahan punya la.Memang pun.Hehehe.Bukan main laju lagi dia kayuh basikal.

Pit dan Nun.

Dia kena kenen dengan Ina.One of my besties gak ni.Kat mana-mana ja kalau jumpa Najib,mesti kena ejek.Dan dia akan tersipu-sipu malu.Ada one time dia sampai menangis! Hahaha.Lihatlah betapa kejamnya aku.

Wuih.Semangat nya muka.Match dengan budak IPSAH.

Bapa dia cikgu Kemahiran Hidup.Cikgu Azmi.Garang woo..Selalu luku kepala student guna cincin batu besar kat jari dia tu.Dengan misai tebal dia, fuh memang gerun.So far, aku tak pernah kena luku la dengan dia.Kadang-kadang risau gak duk mengusik Najib sakan sangat.Takut dia report kat bapa dia.Konfirm kitorang kena balik kan.Depan cikgu Azmi kami tak kata la dekat Najib, belakang..memang kena la.Kesian juga kat Najib, jadi mangsa buli kami.Hoohoohoo.Dia pula tak melawan.Itu yang syok menyakat dia. =)

Sekarang Najib dah lain dah.Dah tinggi dari aku.Lari cam Watson Nyambek.Menang macam-macam acara.Dulu pasif sekarang aktif bukan main lagi.Dah pandai ada awek.Itu yang penting.Tapi bukan dengan Ina, dengan orang lain. Kalau dulu aku yang selalu usik dia, now dia pula duk buat lawak bodoh dengan aku.Selalu je terkena dengan dia.Betul la orang cakap, what you did, you get back.

Tengok.Gambar perasan macho.Hahaha

He's now studying in IP Perlis.Kos Pendidikan Jasmani.Sangatlah aktif.Kalau kitorang skype, tak pernah rasanya dia miss hantar gambar dia pakai baju senaman.Ouh.Bosan la Najib woii.Cuba lah ang antaq gambaq ang posing-posing dengan awek ang ka.Ok gak.Ni duk syok sendiri plak.Hehehe.

Tapi, aku simpan gambaq-gambaq yang ang send.Aku kawan yang baik tau.Pandai hargai pemberian orang.Apakah?? Agak ang buat dajai kat aku, aku mandrem ang.Padan muka ang.

To Najib: Thanks for being such a wonderful friend.Even aku selalu kacau ang dulu-dulu, aku melawak ja tau.Harap ang tak ambil hati ok.Aku tahu ang silent reader aku.And also, thanks for cheering me up with ur silly jokes.Friends forever ya! Janji untuk promote ang sudah ditunaikan.Mana upah?

p/s: He's not my boyfriend! He's taken.

p/s/s:Luku tu ala-ala ketuk.

14 comments:

mamma mia! said...

hoih.. kene pakse wat ntry ni upenye....

[z@ck] said...

hukhukhuk..tahu tak mengapa..

mR SyamEL said...

waaa...
match 2 ipsah kalah la ngn ip perlis...
2-0...
kecewa siotttttttttt......

farah haris said...

wahhhh selamat!
igt kamu curang!
wahahahahahaha

Arteta said...

mana da paksa
dia nak buat la
hihi
:)

kema hafilah said...

owh..ingt bf bru..ish2...hehe

no wonder la knal ped,nun + ina...
bdk2 jitra mmg close~

azra said...

pkwe bru??
=)

[z@ck] said...

mr syamel: laa..ya ka..bt malu ja..hehe

farah : ouh no! sy tak curang ok.

arteta: ang paksa ak.jgn tipu.berdosa.hahaha

kema hafilah : hidup jitra.hehe

azra: not my taste.hehehe

Arteta said...

tpu
dia pksa saya suruh buat entry
saya xnak
dia srh saya blnja dia
not her taste?
plzzzz......
hahahahahahahahahahahahahahaha

adawiah.zaini said...

pheh. terkesima?

[z@ck] said...

Arteta : jgn percaya cakap arteta..hehehe..

adawiah zaini : terkesima? heh..

farha ni said...

bangang betui Zack ni. letak gambaq aku yg paling buruk sekali lak tu.

hahaha

lama tak nampak Najib. muka seropa tak bubah apa pun noh.

:)

[z@ck] said...

farha ni : ha'ah..x berubah papa pn..duk lagu tu la..weyh..da yg 2 ja gmbr ang yg aku ada..hehehe..jgn mrah naa.

Zarpeno said...

woih ahmad najib azmi!hahaha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger