Online users

Follower

Friday, May 15, 2009

Picit bukan pakai tangan ye adik-adik

A step to be beautiful is painful.

Semalam pergi buat 2nd treatment dekat Res'Sskin. Beauty consultant aku, nama dia Giny Wong.Ouh.Aku suka dia.Sangat lemah lembut dan berbudi pekerti.Walaupun kadang-kadang dia ni sebut perkataan tak berapa nak betul sangat, ratus jadi ratuih.Comel tak? Hihihi.

Dulu time ber'couple' , jenuh la si dia suruh aku buat treatment segala.Tapi, aku tak pergi buat pun.Bukan tak nak.Bukan niat di hati tak nak jaga kulit.Cuma time tu busy.Sekarang ni pun busy.Nak exam.Curi juga sikit masa untuk buat benda alah ni.Sebab dah start buat, tak boleh tinggal-tinggal.Mungkin dah sampai seru nak transform kot.Whatever la Zack.

Pipi kanan yang agak ok sikit.

Disebabkan muka aku banyak yang congested, treatment aku agak lama.Merujuk pada Giny, kulit muka aku kering.Tak sesuai pakai facial foam.Sekarang aku pakai Safi.Itu pun after dia cakap tak sesuai, aku dah kurangkan basuh muka pakai Safi.Guna air sajork.

Part paling menyeksakan is time dia picit white head+black head+jerawat .Haduih la.Sakit wooh.Lagi tak keluar, lagi tu la dia picit.Picit bukan pakai tangan ye adik-adik.Pakai satu alat ala-ala forsep gitu.Ha.Amik kau.Kau bayangkan je la besi forsep tu menyucuk-nyucuk muka aku.Menggelupur aku atas katil tu.Sungguh ni.Aku tak tipu.Bukan aku nak takutkan kau, tapi itu lah realiti nya kalau kau punya muka macam aku.Segala macam hidupan nak tumbuh atas muka ni ha.Paling azab bila dia picit kat dahi.Bila besi cucuk kat kawasan yang terasa tulang je, apa kau rasa?Menangis aku.Tunggu je bila nak habis session tu.

Pipi kiri.Lepas kena picit.

Itu la the worst part for me.Session lain ok je.Itu la kau Zack.Dulu orang dah pesan dah,jangan makan benda berminyak, kau gegeh gak nak makan kan.Belacan tu lagi tak penuh pinggan, lagi tu la kau tuang.Sekarang, segala benda tersumbat dalam kulit kau.Terpaksa guna kekerasan untuk cungkil sisa-sisa 'toksik' dalam muka tu.

Walaupun sakit, worth it la.Aku puas hati.Sebab aku boleh nampak sikit perbezaan muka aku sebelum dan selepas treatment tu.

Giny : Sakit tak?
Aku : Sakiiiiiitt..(sambil cebek mulut kat dia)
Giny : You tahan sikit aa.Sikit lagi.

Walaupun tak rela, relakan juga hati ni tahan sakitnya.Ni baru sakit cungkil white head.Belum sakit beranak lagi kan.Hehehe.

Giny : Lepas ni, U nak pergi mana-mana tak ?
Aku : Tak pergi mana kot. Kenapa?(Aii..apasal tanya aku pelik-pelik ni)
Giny : Ouh.Muka U akan merah-merah sikit after treatment ni.Sebab tu I tanya U.
Aku : It's ok.

Merah sikit kau kata.Banyak ok.Huwa!

Dahi.Nampak kan merah-merah tu.Ni semua lepas dia picit dahi aku.

p/s: Lepas ni, ada lagi treatment.Tengok apa lagi nak jadi kat muka aku ni.

To awak, saya dah buat treatment muka macam yang awak suruh dulu. =)

20 comments:

lily said...

ak pn ingat nk wat treatment gak aa..

mane tau kua2 room 2 leh jd rupe paris hilton ke..
beyonce ke..
maya karin ke...;P

Pamee CliQue said...

z x cube g klinik dr khoo ke??
lg bagus..
xtau le.. stkat ni ok la..
ada 2 orang member g.. perubahannye sgt bgs..
one of them ruby cohort 5..
memang sblm ni kalo tgok mke diorang dasat la, lpas pg dr khoo alhamdulillah..

KyRon said...

ak nak wat gak tp mak ak mesti cakap Dunia semua tu!!..huhu,padahal xnak ak abes duit kat ctu

anah said...

~wt treatment ni mmg bez..rase sgar je pas wt kn(*_*)..

~tp pas wt skali,msti kne wt brulang kali=p

adawiah.zaini said...

lepas ni muka zack dh berseri-seri, sapa nk 'book' boleh isi borang sekarang. hehehe

[z@ck] said...

Lily : ko melampau la nak transform jadi paris.Da la x ckup tggi..hahaha.berangan je lebih..

Pamee Clique : Aku ad dengar pasal Dr Khoo ni dari kak Nurul.Erm..tapi dah terbuat kt Res'sskin..terpaksa go on jugak..pas ni if x elok juga..nk jmpa Dr Khoo lak..hehehe

[z@ck] said...

Kyron : Ang tak yah ngada2 nak buat treatment.kulit da lawa da.haktuih.

Anah : Ha..betul2..x ley tinggai da..kang jd kot lain lak..

Ada : cepat2..form da kuar..hehehe

just me said...

aku pun dulu ada gak buat kat Reeskin...hehe...dia ckp muka ak terlalu kering n kecerahan muka aku x sama n bla bla bla...haha..tp rasanye, after aku buat, dah ok skit kowt muka ak...rasanye laa...(padahal x de la perubahan drastik sgt pun...)haha....mmg sakit ble dia picit2 muka dgn alat menda enth...naseb baek ak nie kuat...if x,dah lama aku melalak kat situ...hahah....

T.O.P.E.X said...

kalo dak laki nak wat gak leh tak?
hoho~
tapi mke aku da ensem da.
xde jerawat.
haha (kidding)

princess hearty said...

sgt best p bt treatment neh..
tp tak leh bt slalu. kopak duit...
tggu ak kwin ngn mn2 ank lord dlu.. hahaha

mamma mia! said...

hoho.. aku wat ree skin tp jerawat mendadak naik wei!!!!!!!!!!!! reeskin pny supervisor!! lu yg buat tritmen gua!!!!!!!! lu jawab skrggg!!!!!!!!

[z@ck] said...

just me : kulit ko da cantik mufid..bt sikit2 sudeh..hahaha

T.O.P.E.X : boleh2..tp kena ad pmpuan accompany ko.ko hensem ke ? hehehe

[z@ck] said...

princess hearty : tbe2 feelin nak jadi menantu kdai pajak gadai..hahaha

mammamia : erk..ak tataw..hahaha..

Mimie said...

ahhhhhh.. sakit nye kene picitttt.. huhu~

[z@ck] said...

mimie : huhuhuhu..tahu tak mengapa..

nas said...

nnt ok hot abz ah!haha

Att said...

wah..zack mmg amik treatmant rm400 tu eh? byk gler duit woo..huhu..
nway i agree with u..
a step to be beautiful is painful..
lagi 8 hari haha

[z@ck] said...

nas : hot abis r..tggu..hehehe

att : yeah..i got it.8 hari lg nak tnggal gigi besi kan..waah..best2..gigi cntik lpas ni.

milimilo said...

benda ni kan xleh pcit2..sensitif..lg picit lg naik

[z@ck] said...

milimilo : tak tahu la yaang..lpas picit dia sapu antiseptik

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger