Online users

Follower

Monday, May 4, 2009

Taste kita tak sama.Senang cakap

Lumrah manusia suka tengok barang cantik dan sempurna.Kalau boleh, kita nak semua nya nampak cantik.Betul tak? Macam tu lah juga kalau pasangan bercinta.Kau tipu lah if kau kata,

" Paras rupa tak penting, yang penting adalah hati.Hati mahu bersih."

Memang ada betulnya ungkapan di atas.Tetapi, lelaki mana yang tak suka kecantikan? Bagi tahu sikit.Semuanya pantang nampak perempuan cantik sikit, mula lah bersiul.Tak pun buka warung kopi dengan member-member lain.Mata pula tak lepas pandang si perempuan tadi.Ada sesetengah tu, buat-buat tak nampak, tak hairan la kan. Tapi masuk je dalam kereta, terus buka topik awek tadi.

"Body mantap siot! Tapi muka tak cun sangat."
"Comel nya minah tu.Chubby."
"Gebu la kulit awek tu.Rasa cam nak cubit-cubit je"

Ha.Itu sebagai contoh je lah.Jangan ada sesiapa yang terasa pula ok.

Kalau perempuan pula.Memang jual mahal.Aku mengaku.Tak mainlah menggedik-gedik depan lelaki kan.Muka kena sombong.Hahaha.

A: Weyh, nampak tak mamat tadi.Hensemnyaaaaa.
B: Tapi aku rasa mamat sebelah dia tu lagi hensem.Jambu.
A: Ye ke? Ah.Tak kira.Mamat tadi lagi hensem.
B: Taste kita tak sama.Senang cakap. (dah malas nak argue)

Not everybody's perfect.Kita kena terima pasangan kita seadanya.Jangan sebab dia berisi sikit, kau dah mula nak cari yang lain.Nak yang body cun la pe la.Jangan sebab dia kulit tak lawa, kau dah mula nak suruh dia pergi buat treatment sana sini.

Tapi, si perempuan pun kena la ada usaha untuk menjaga diri masing-masing ye.Attitude kena maintain ok.Maksud aku, jangan la pula bila kau dah dapat mamat hensem, kau tak kisah pakai baju tak ber iron pergi dating, makan tak ingat dunia.Dengan alasan, ala, bf aku sayang aku.Dia takkan cari yang lain punya.Jangan fikir macam tu! Lelaki juga ada keinginan melihat gf nya maintain cantik sepanjang zaman.Wah!

Pada lelaki pula, setialah pada yang satu.Jangan menduakan gf anda ok! Tak baik tau!

p/s: Untuk pembaca lelaki : Jangan jadi buaya darat.

p/s :Untuk pembaca perempuan : Maintain body, attitude dan rupa supaya bf tak lari ok. =)

22 comments:

mimi mimi. said...

ak rasa ak hot...jadi ak tinggalkn komen..=P
haha

emm...bagi ak, if laki 2 loyal then i shud pick him laa..ngihii

i hate buaya

Cx Bob said...

laki camtu borak2 bodo je..
dalam hati takde niat..
mmg la saje2 nak cuci mate..
tp hati ni setia..
wahahahaha..

pade aku..
x pyh nak maintain2..
kang jadik hipokrit..
korang pompuan pon letih kang..
hahahaha..

setiap org laen carenye..
haha

mamma mia! said...

yg suruh buat treatment tu tuju od faiz keh?? yg baju x beroron tu tuju pd aku keh? musykil2.. ha jwb2..

putra said...

ish2..kalau muka cantik, body lawa tapi perangai mcm setan rasanya tak guna gak..semua kena jaga yer..body dan juga attitude..:-)

FaRiD_Aziz89 said...

Aslkm Insan Tinggi...
Ko memang TINGGI dari aku pun..

Nasib baek aku x panggil ko ZIRAFAH..hahaha gurau jek!

camne aku nak jadi buaya darat..

cz AKU setia pada yang SATU beb!!!


Kangen BANGAT sama KAMU,

(Farid @ Bubu)

da'biZaRRe said...

erk??
ni nak tanye nih zack

adakah abdul hakeem seorang...
1.buaya
2.kasanova
3.gigolo
4.baik bese2 je
5.mamat paling hensem korang pnah jumpe
6.bukan semuanye

pilih2

org lain nak pilih blh gak

little yaya said...

aku rasa aku hot sbb tu aku komen..haha..
bagi aku stiap orang mmg akan pandang rupa paras dulu then bru tgk perangai..setuju sgt2 dgn statement hg tue! :)

adawiah.zaini said...

kalau xdk bf cna plk? wahahaa..

~miena^^ said...

dh wat terbaek pn laki tgk owg len gak..
bangang toi!!!

kema said...

mmg p0n..zmn la ne tgk muka dlu...
pas2 bru tingin nk ngorat!

KyRon said...

ak percaya pada jodoh cz jodoh tu rezeki y dtg dr Allah,ada apa pada muka hensem/cantik perangai cam munafik..dunia semua tuh

QisTina said...

zaman nie..lelaki sume tgk paras rupe je..
jarang sekali tgk lelaki awek dier kurang cantik..
hmm..
adakah rupe mengatasi segalanya??

[z@ck] said...

mimi : persoalannya..laki sekarang semuanya setia ke..hehehe

cxbob : bukan hipokrit la.Jadi diri sebenar la.Maintain tu adalah salah satu usaha.Usaha untuk menjaga hubungan ye En.Bob

mamma mia : hurm..aku tak tuju kpd siapa2..in general ye.

[z@ck] said...

putra : ye..btol tu putra.setuju. =)

farid :dah feelin' jiwang da bubu..hehehe.ye aku tau ang setia

da bizarre: erk..susahnya soklan ni..hehehe..tinggai bley tak..KIV.hahaha

[z@ck] said...

little yaya : tahu tak mengapa.

adawiah :ouh idola ku.kita serupa.

miena:sabaq2 naa..bw mngucap

kema : nsb bek ang comey.Kunduq sambaq awai lg..hehehe

kyron : ang kena usaha gak.tak ley harap kt jodoh ja tau.

qistina: yup..rupa mengatasi segalanya! setuju.

AkuAyie said...

tips yg bagus...
aku dh ada bf nnti aku praktikkan..
gagaga~

revrie said...

Sekarang mana main siul lagi la. Tu old skool.

Mr Daha said...

Yup.. aku stuju ngn kata2 ko kat sini.. Dah nama pun laki. Mesti mata xleh jaga. ha3. Tp hati leh jaga. Xsmestinya asik usha awek lalu lalang tu boleh mendatangkan curang pd gf.

Aku admit la aku pn dok tengok je awek lalu lalang. Tp bkn salah pn. Bknnya aku g tekel dorang pn. Hati still maintain pd yg satu. :P

Pelik ngn gurlz kuat cemburu ngn pakwe dorang. Mcm la dorang x tgk laki lain gak. Msg laki laen ke, skype or ym ngn stranger.. hm.. no komen.. :P

akudinda said...

untuk [z@ck]...
nak buat mcm mana dah lumrah lelaki macam tu...
hahahaha..
akudinda: zack tu cun la.. tapi dia tu tinggi sgt la ...nanti aku kena dongak nak cakap ngan dia..
hahahaha... im sorry...
no women no cry....

adawiah.zaini said...

lawak la komen2 ni. kita pn slalu usha org zack, ingat tu.hahahaa.

tp yg penting, jgn menggatal.huhu

[z@ck] said...

AkuAyie: praktikkan ok!

MrDaha:Hurm..pmpuan pn sama je pntang nmpk laki hensem sikit mst usha punya..hahaha.(ngata diri sendiri)

Akudinda: Auww..malu chek..hahaha

adawiah : kita mmg suka usha org.hahaha..tp x gedik2 ok.usha ja.

Cx Bob said...

haha..
korang pon same..
haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger