Online users

Follower

Monday, July 27, 2009

Hebat!


Greng grung greg grung....Budak sekolah zaman sekarang banyak senang woo.Beg tak payah nak galas-galas.Kau tarik je beg tu kat lantai.Masing-masing tak nak kalah. Colour lak haruslah pink, purple or blue je.Tak nak colour lain.Ganas woo budak tahap 1 ni, badan je kecil, tapi bila jalan, haa..amik kau.Habis dengan bontot-bontot kau sekali kena gilis dengan beg roda dia.Dah tak kira orang lain dah.Aku nak cepat.Tepi-tepi aku nak lalu.Kalau kau tak bagi laluan, aku gilis kaki kau.Apa susah.Padan muka.Baru first day dah belemoih kasut putih tu.

Zaman aku dulu sempat juga merasa beg roda Swan.Nak minta arwah mama belikan cukup susah.Beg tu mahal.Mana la mama mampu.Terpaksa buat adegan guling-guling, rengah kuat-kuat sampai terbit ayaq mata, terajang kusyen sampai mama annoyed. Result kena dapat bagus baru dapat beg tu.Mana aci, tengok orang lain pakai, aku pun nak pakai gak.Tapi sekarang, tak perlu nak menangis macam tu dah.Beg ni dah jadi satu keperluan bukan kehendak.Tunjuk je terus dapat.Result corot pun parents still spoil kan budak dengan macam-macam benda.Haish.

Semalam ada budak bawa RM 200 pergi kelas.Hoh.Hebat! (@_@)

18 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bdak2 zaman skrang nie....bertuah sangat...

[z@ck] said...

nnt akk dpt anak..jgn spoilkan sgt..
hahaha

DoDu@HaHA said...

uuih??? memang kagum aku bawak 200 pi skolah!!

ciare (^_^)v said...

ehh zack ni cikgu ke? hehe..comelnye cikgu..jgn lembut sgt kang kena buli :P

<< s| tED| >> said...

aku dulu beg guni je tau!! (tipu!!)

♫♫Remaja Komputer♫♫ said...

ape die buat dgn 200 tu??
bayar yuran kot....

criestz said...

haih ritu jeles ngn jr..
skg jeles ngn budak2 lak.
ish3..
ceee..
sje2 komen =P

oranglidi said...

anak skang manja

adawiah.zaini said...

aku bwk 2 ringgit pn x smpai. rasa kerdil diri ini. wuuuuu

[z@ck] said...

Dodu : bawa 200..makan sebulan pn x bis lg duit tu..hahah

ciare : hehe..xpe..skola ni semua pmpuan..x da buli2..hahaha

tedi: hoh..hiperbola di situ

[z@ck] said...

remaja komputer: xdenya nak byr yuran..skang ni musim exam..tsk

criestz: hahaha..xde kaitan pn ok..

orang lidi : agak la..

adawiah.zaini :aku bw seringgit ja..tsk

LaLa said...

kita dolu dolu mana merasa pegang duit besaq besaq ni tsk tsk

[z@ck] said...

dilla : ha..tau xpe..hihhi

Att Ashburn said...

semangat budak2 ni..
refer to ur old post, walaupun x komen, x semestinya x bace huhu

Hafiz-u-ddin said...

hi neighbour!!!

Softtouch [Hanim] said...

budak2 zaman sekarang kan..advance tau...mmg beg tari tu skrg fames..yelah buku byk kan..kalu sandang apatah plak bahu dorang tu

Mr Daha said...

Btul tu.. dah jadi satu keperluan dah.. buku byk xagak2.. cian budak2 tu kne pikul buku2 tu. so better heret je..

dak skolah bawak 200?? waa.. nk blanje cekgu ke.. he3.

DeVoTeD LiLy said...

aku dulu bawk beg tu pnya pasal..
dok ujung2 kosi ja..
sat2 bontot nk terjatoh..
sayang beg..
tamo easy-bag koto klu ltak kt lantai..
ltak ats kosi gak..
hahahah..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger