Online users

Follower

Friday, July 17, 2009

Reesskin

Ok.Hari ini hari mulia.Hari Jumaat.Banyakkan melakukan ibadah sunat seperti bersedekah ye.Bersiaran secara langsung dari Laguna dengan kekuatan broadband yang amat memuaskan, maka aku pun taip laju dan perut pun belum di isi lagi.Bau nasi lemak Mak Su betul-betul menggoda aku untuk turun makan.

Sudah hampir sebulan aku tak jumpa dengan Giny Wong.Semalam aku pergi Reesskin untuk selesaikan treatment yang masih berbaki 3 sesi.Hati berdebar wooo sebab tahu konfirm dia akan bertindak ganas kat muka aku.Aku memang ada skin problem yang agak teruk la.After campak tahun lepas, muka makin jadi teruk. After jumpa Giny, dia banyak bagi nasihat untuk jaga muka bermasalah ni.

Rawatan stim muka best woo..Pecah peluh.

1) Jangan tidur lewat-lewat sangat.Oh no.Tidak..Nehi..Setiap kali aku pergi buat treatment, mesti dia tanya aku tidur lewat ke tak.Dia tahu woo kalau kau tidur lewat ,kulit muka akan jadi kering dan banyak naik biji-biji putih tu.Ala..orang panggil jerawat nasi tu.Aku kaki tidur lewat weyh.Paling awal tidur pukul 12.Paling lewat pukul 4.Tak elok tau tidur lewat-lewat.

2) Baru datang period ke? Ha..ini memang tak dapat nak tolong la.Asal period je, naik berketul-ketul jerawat ni haa..tak tahu nak buat macam mana dah.Redha je dia keluar.Tsk.(T_T)

3) You ada pakai mask tak? Huu...cek mana pakai benda tu.Tak ada masa nak menempek mask tiap-tiap malam.Sebenarnya elok pakai mask selalu.Tambah-tambah untuk yang ada dry skin.Kot satgi bila pakai mask, keluar bilik ada yang menjerit malam-malam kot.Dah rupa hantu dah.Hikhikhik.

Malam keliwon aku menjelma.Hee....heee...hee!

Baki sesi ada lagi 2.Bila entah nak pergi buat.

Gambar aku tak ada.Muka masih merah-merah lagi.Huuu...tak sesuai untuk tontonan umum.

8 comments:

<< s| tED| >> said...

zack .. better letak gambo sendiri lah.. sebelum dan selepas.. pastu promote sket... pastu leg mintak reesskin komisyen!! ekekekekeke..

♫♫Remaja Komputer♫♫ said...

nenek cakap nak muke lawa bubuh putih telur...tapi..tak tahan wooo bau nyer...hehehehe..

[z@ck] said...

tedi : hoho..belum masanya..tggu btul2 da cantik br bubuh..hahaha

remaja komputer : ye ke? bau telur mmg busuk..huhuh

mimi mimi. said...

i love nasik lemak very very muchh.. to the power of infinity~~~

wahahaahaha~~

KyRon said...

jom wat mask telur
gne telur y aku simpan seminggu
sedap woo
gerenti kulit muka hang putih berseri tanpa sebarang cela
hahaaha

Orang Senyap said...

wau, that nasik lemak picture really make my tummy grauling for food larh.. erm2.. tiba2 rasa lapar..

ada sapa2 kat sini nak sponsor tak? dapat pahala tau.. erm2..

Anonymous said...

nak tanye cikit nie..reeskin ok x untuk muka yg berjerawat/acne..berkesan ker,promote mmg dasyat.hrga mcmmane?

Anonymous said...

salam...bleh caya ke gan reeskin nie?btoi2 de perubahan ke kat face saudari?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger