Online users

Follower

Sunday, July 26, 2009

SMILE to all


First day of SBE.What to expect.Bangun pagi-pagi buta and pukul 7.15 pagi bergerak ke SK Convent Father Barre.Mujur Pak Long datang on time.Kalau tak, jenuh lambat kami.Sampai je kat sekolah tu, dup dap dup dap jantungku. Tengok prefect sibuk menjaga pintu pagar.Hahaha.Teringat diri ku sewaktu di Tajuddin dulu.

Pergi daftar dekat office, then Guru Besar ajak pergi perhimpunan.OMG.Why so sudden.Memang kitorang tak expect pun nak kena pergi assembly.Huhu.Cuak doh.Mula-mula kitorang duduk di back seat, then kena tegur dengan Guru Besar.Dia minta kitorang fill in empty seats di depan dan disebelah dia.Adui.Pn Surida, you bikin I nervous lagi.Huhu.We felt very honoured when she introduced us during the assembly. Sudah rasa macam cikgu.Hihihi.Ada dua orang senior OUM buat praktikum di sini.Itu la pasal macam pernah tengok je muka dorang ni.

Student sini memang bagus-bagus.Tertarik kepada cara prefect conduct perhimpunan ni.Diorang ada tugasan sendiri untuk dibuat.Ada yang jaga PA system, jadi pembaca doa dan konduktor muzik.Girl power! Yeah. Yang bagusnya, setiap kali assembly, kami difahamkan ada sesi bacaan ikrar di mana semua warga Convent macam berjanji akan belajar bersungguh-sungguh dan patuh pada peraturan sekolah.Something like that la. Rasanya time aku kat Tajuddin dulu, tak ada pun sesi bacaan ikrar ni.Selalu nya time orientasi je.Lepas tu, dah tak ada nak ikrar-ikrar ni.Tu yang selalu main-main kot time belajar.Hahaha.

Pesanan Pn Surida, SMILE to all. Buat baik kepada semua staff and insya-Allah, in return, kita akan disenangi oleh semua.Maka, kebas mulut-mulut kami mempamerkan senyuman kepada semua warga Convent.Kadang-kadang ada juga senyum plastik.Hahaha.Letih woo nak senyum kat semua orang.Tapi bagus gak..Time ni la nak buat muka manis kat orang.Mana tahu sangkut sorang dua.Wahahaha.

Task for today pun dah selesai.Tinggal nak translate data dalam bentuk chart dan anecdote sajork.Wish me luck for tomorrow.Esok Pak Long nak datang ambil pukul 6.50 pagi.Harus tidur awal malam ini.Daa.

15 comments:

DoDu@HaHA said...

cam best jeee SBE dapat skola elit2 neh... ada sebarang feedback direct dan panas dari student??

oranglidi said...

wah!

gudlak2!!

♫♫Remaja Komputer♫♫ said...

selamat pagi cikgu!!!
heheheh

**u_nie~~~ said...

heee, cyalah z... hbat2.. t klu jmp bdk ckp byk stndrd 3 kot, ingt clas mna.. kem slm kt dia... spupu kak unie 2... g.luck!! bst tau sbe nie tpi da skit ltey n burink..heee

ChePah said...

gud evening teacher =]

<< s| tED| >> said...

selamat berjaya zack.. smoga jadi cikgu yang berhemah :)

adawiah.zaini said...

esok kimslm kt Leha versi indian ek. hehehe. glemer tu

[z@ck] said...

Dodu@Haha: dorg suka kami.hahaha.siap puji comey lagi.ahahaha

oranglidi : thank you =)

Remaja komputer : selamat pagi murid2..hahaha

Fatul Akrul Ramli said...

kalo dapat kat sekolah laki, suka lah kau kan

[z@ck] said...

unie: standard 3 ptg la ek..insya-Allah..klu jmpa zack tegur naa..

Che Pah: gud evening.. =P

tedi: thanks..aminn..

adawiah.zaini:Leha Shenee..oh..so cute..hahaha

[z@ck] said...

Fatul Akrul Ramli : Super suka.hahaha.. *mode gatai*

i.Z.z.A.t.Y said...

hamik ko!!aku lagi trok.last tym kne grak 4m hostel kol 630 ok!!haha

Softtouch [Hanim] said...

bestnya jd cikgu sekolah..walapun praktikal..betulkan?cite2 akak asalnya jd cikgu tapi dah terkubur dah..jd cikgu tuisyen je skrg..part time

Mr Daha said...

Hoho.. bestnya.. Ko memang pilih skolah tu ke lecturer tentukan???

[z@ck] said...

ijat : wuih...ko skola pe yg joh sgt tu?

soft touch hanim : ok la 2..ad gak title ckgu tu...

Mr Daha : lec yg tentukan.. =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger