Online users

Follower

Saturday, July 18, 2009

TERminat MJ after he died

Here's the thing.Tak rasa pelik ke bila budak-budak umur 12 tahun boleh hafal all songs of Micheal Jackson sedangkan dorang membesar dengan lagu-lagu dari Justin Timberlake, Usher,Britney Spears dan Mawi?? And the great thing about these kids is that dorang baru TERminat MJ after he died. Rasanya tak sampai sebulan MJ meninggal dunia, memory dorang dah boleh store all songs like Beat it, You're not alone, Thriller, The way you make me feel and Billie Jean.Rasanya dorang lagi ingat lirik lagu dari format surat rasmi untuk karangan Penulisan UPSR.Pergh..memang respect la kat dorang.Even kita yang dah umur 20 tahun ni pun, nak hafal satu lagu makan masa 2 3 minggu.Haha.Kira kita ni golongan short memory span kot.Tsk.(T_T)

Ini lah yang terjadi kepada cousin aku.Cuti 2 hari ini aku stay kat rumah dia and all the time he kept playing and repeating MJ's songs on his phone.Balik tusyein, pergi TESCO, nak makan pun boleh lagi lalok dengar lagu MJ.Huh.Seems like MJ ada X-factor yang buat semua orang terpukau.Haha.Me too.Bila tengok dia perform on stage, melopong mulut aihh...Tak kelip mata dah tengok dance move dia and his famous 'moonwalk'. And my cousin pun tahu buat step yang angkat-angkat cawat tuh.Hahaha.

Ni lah budak yang tiba-tiba minat MJ.

"Aii..ang ni Afif.MJ dah jadi arwah baru ang nak dengar lagu dia.Sebelum ni MJ pun tak kenai"

That was quoted from his father.Siap minta belikan CD MJ lagi u olls.Aku sempat tengok video MJ bawa anak-anak dia pergi shopping.Memang kena kawal ketat dengan guard.Langsung tak syok jadi popular nih.Pergi mana-mana tak ada kebebasan.Paparazzi langsung tak bagi ruang privacy untuk artis-artis Hollywood kan.

What makes thing worst is that his kids are wearing mask.Terpaksa sembunyi identiti takut anak kena culik ke apa ke.Kesian.

13 comments:

QisTina said...

haha..
bese ar budak2 la nie,
kalo suruh hafal lagu mmg tereerr..
cube kalo suruh hafal surah2..
opppss..
hihi..

RoSe_ViOleTE said...

alamak...rasenye bkn bdak2 je..
cik rose pn terminat MJ lepas die meninggal...
trus je donlod lagu2 die...
hahahaha

motif???

Asyraf Abdul Rahim said...

em. aku minat mj dari aku kecik lagi.

tapi aku bengang ah dgn member aku.
dia ckp bila org tu dah mati, dan dan nak minat dia. huuuhhu.

sabar jelah.

sha89 said...

hahaah btul2 zack...aku pun xmnat mj sgt....lagu die jrg aku dgr...

tp sejak die dh xde...n heboh duk cite psl die je kat mane2...aku dh start dgr lagu die balik...

n guess wht? aku dh mnat lagu2 die...tp syg kn die dh xde..~

bila ade kite x hargai...bila dh xde bru nk kite nk hargai...waa~

:)

<< s| tED| >> said...

wah!Addict si afif tu walaupun selepas kematian. betullah orang cakap. lepas seseorang tu dah tiada, barukita tahu menghargai.. :)

mr.syazwan said...

F
U
U
U
Y
O
O
O

da pandai da hafal???
sapa la ajar ni??
mak cik ni kot yg ajar depa semua ni ek.. hahahaha

next kalau g uma dia ajar mengaji lak la erk...

hehehehe

~miena^^ said...

aku pn sama weh
pas mj xda bru la terhegeh2
nk dgr lagu dia..
b4 ni keja kutuk je idung dia tu,hhehehe

KyRon said...

aku pon da lama minat MJ nih
saje je nak gtau
keluar2 dari perut mak aku da siap boleh nanyi lagu dia sebijik sama
hahahaha

azuan said...

aku tak minat mana lagu MJ n..
tapi persembahan dia memang superb!!

Mr Daha said...

Lama tul masa ko nak hafal lagu ek.. aku hafal kejap je.. tu la... ko dah tua kot.. nyanyuk dah.. ha3.

[z@ck] said...

Qistina: Hahaha.alamatnya berjanggut la klu suh hafal surah and ayat2 suci Quran

Rose Violete: erm..sama la kita..hehe

Asyraf Abdul Rahim: Kawan ko jeles la tu ko tau lagu2 MJ..xpun..sj nk perangat ko..

[z@ck] said...

sha89: betul..slalu lpas org 2 dah xda..br la kita nk ingt dia..

tedi: kesimpulannya..hargailah org yg tersayang..apakah??? hahaha

mr syazwan: mak cik dia pn x ckup lg ilmu agama nk ngaja anak buah dia..hehehe

[z@ck] said...

miena :woo...x baik wooo kutuk idung dia..

kyron: hoh..melampau penipuan ang tu KY..haha

azuan: yup..standing ovation for him everytime dia perform..

Mr Daha:eee..tlg skit..ko 2 lg tua dr ak..prasan muda..hahaha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger