Online users

Follower

Wednesday, August 5, 2009

Abang teksi yang baru

Serius shit cam vodo je aku menangis semalam. Tapi siapa yang tak sedih kan bila kena maki hamun tanpa sebab. Korang pun konfirm tak tahan. Rasa macam nak tersembul je biji mata ni.

Tuhan bayar cash sekarang ni. Aku just doakan kau bahagia dengan keturunan Banjar kau dan anak bini kau. Ingat. Kau tu rumah kata pergi, kubur kata mari. Bawa-bawalah beristighfar.

Hari ini, akan naik dengan abang Fendi, abang teksi yang baru. Kenapalah dari awal aku tak naik dengan dia.Abang Fendi ni jauh lebih bagus dari Pak Cik Banjar tu. Sanggup nak cas kitorang seorang seringgit je dari maktab ke Convent. Tak sampai hati aku nak kasi seringgit. Bukan apa, fikir-fikir balik, tak lepas modal pun. Memang la kereta sapu je pun. Cuma, haish...tak sampai hati la.

Dulu, kami pernah naik kereta dia waktu nak balik maktab dari CS. Dia ni bukan orang senang. Bini dia kerja kat The Store. Time tu, bini dia tengah sarat mengandung. Mungkin cari income lebih kot nak buat saving untuk anak yang bakal lahir tu. Tengok cara dia approach kitorang pun dapat tahu yang dia memang humble dan ikhlas bekerja.

Macam ini lah yang kita mahu. Kami yang tetapkan harga seorang pergi balik RM 4. Tak sampai hati nak kasi seringgit ja. Mudah-mudahan rezeki Abang Fendi bertambah.

23 comments:

Luth Textile said...

bagus, igt ok dia ada anak.. hehe..

~ceRRy beRRy~ said...

haaa..
pasni kalo nmpk pkcik yg kureng tuh dari jauh..
wat x nmpk je tau!
hehehe...

Softtouch [Hanim] said...

alhamdulillah dpt pun yg lain. Tgk Allah gantikan ngan org yg lebih baik dari pakcik bengong tu..

~blOody~ said...

hehe..npe nie..sbo ea..

DeVoTeD LiLy said...

bagosss...
ade pon pemandu teksi y jaoh lebih berhemah dr org tua semalam...

Fina said...

salam.
hai zack.

erm. tak patut jadi macam tu. kalau saya pon saya akan engutuk habis dalam blog (hahaha)

but, one thing i have to remind you, there is nothing to do with race. banjar, melayu or whatever race yang ada di muka bumi ini tidak bersalah. yang salah adalah individu itu sendiri. terima kasih =)

maaf jika anda kurang bersetuju.

sha89 said...

hoo bgus abg fendi tu...org baik kite kna layan baik2 kn :)

[z@ck] said...

Luth Textile : ingat selalu..ingt org nk menggatai ke..hehehe

cerryberry : mmg akan bt cm 2.hahaha..

softtouch hanim : Tuhan maha adil

[z@ck] said...

bloody : sil rujuk post sebelum ni untuk tahu sbb pe.. =)

devoted lily : yup..masih ada yang bgus..heheh

fina : hurm..btol..bukan sy bersifat racism cuma bersikap sarcastic..pak cik tu terlalu bangga sgt dengan keturunan dia...x ptt2..

[z@ck] said...

sha89: btol sha..lagi ramah dan berbudi bahasa even dia terlewat sikit hari ni..huhuhu..xpe..dimaafkan

DoDu@HaHA said...

baiknyeee korangg...

kitorang lagi best...

pakcik teksi cakap 14...

Faiz IP Ipoh dgn slambenye cakap"alaaa, 10 dah laa pkcik"

kitorang hulur 10 ringgit dan blah dgn senyuman..

hahahah

kojah said...

serius nak tau bape byk abis?do email me personally...zif_1006@yahoo.com

<< s| tED| >> said...

alhamdulillah.. tiap apa yg berlaku tu ada rahmatnyya..
rahmatnya ko dapat tolong org yg lebih memerlukan..
cheewahh! cikgu tedi dah bersuara.. ekekek

mamma mia! said...

amin..

Att Ashburn said...

moga btmbh rezeki abg fendi tu..x sume teksi sapu tu x elok kn..

imHepPie said...

huiii..pasni kalo gi sp ley la mntak tolong itu incik abg fendi gak eh???bagos2..da praktikal ke bru sbe??

[z@ck] said...

Dodu@haha: mesti pak cik tu tercengang kan..hahaha..brani dia lawan faiz lonjong tu..xpasal2 kena pijak..hahaha

kojah: waiting 4 ur rep darl..

tedi : betol2..angguk upin dan ipin..

[z@ck] said...

mammamia: amin.. =)

Att Ashburn : yup..x suma macam pak cik tuut tu..ada gak yg bgus..

imheppie:bru SBE.. =P

SasHa Lee said...

baeknye abg fendi nie..lepas ni zack u juz mintak tulun abg fendi tue jer woo..lagii baguih..

[z@ck] said...

sasha lee : of course! hehehe

Raihanna said...

sedih pulak rai baca entry nie..
mudah2 an.. rezeki pakcik tu bertambah murah kan..

[z@ck] said...

Raihanna : amiin.. =)

adawiah.zaini said...

tringat perut boyot abg fendi dulu. huhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger