Online users

Follower

Saturday, August 1, 2009

Aku hampir jadi arwah


Kepada korang semua, jangan terlalu berani. Bagus untuk kita mencuba benda baru, tapi selidik dulu sebelum kita buat. Jangan jadi macam aku. Main redah je. Terlalu fikir seronok sampai keselamatan diri sendiri dah tak ingat. Aku hampir jadi arwah.

Aku bertarung dengan mati semalam. Aku lemas ditelan air waktu mandi kat Lata Bayu. Dulu waktu kitorang pergi, ada nampak satu spot yang best untuk main slide-slide sebab batu dia licin. Masyuk gila la kalau dapat main. So, kali ni, aku, Juwe, Syamel, Azu, Bubu dan cousin aku, Afif nak try la slide kat situ. Aku volunteer untuk turun dulu. Weeehuuuuuuu... best woo. Tapi, tiba-tiba waktu aku dah turun kat dalam sungai tu, aku dibawa ke tengah which dekat situ memang bapak dalam.Kaki aku tak cecah batu kat bawah. Juwe pun turun juga. Dua-dua menggelupur + tergapai-gapai + cungap-cungap bernafas. Ye. Kami tak reti berenang. Itu masalahnya. Masing-masing ingat tu la kali terakhir kitorang mengecap nikmat dunia. Lepas tu dah nak kiok dah. Juwe terus teringat mak bapak kat Kelantan, aku pula fikir menyesal gila terjun dalam tu. Memang nafas aku dah pendek. Aku dah letih dah nak apungkan diri time tu.

"Tolong-tolong !" Itu je perkataan yang keluar dari mulut aku dan Juwe.

Mujur Bubu dan Syamel turun dan diorang pandai berenang. Diorang lah penyelamat kitorang. Terima kasih. Aku terhutang nyawa dengan ampa berdua. Huhu.

Lepas ni dah serik dah nak main dengan air. Kalau orang takut main dengan api, aku pula takut main dengan air. (T_T)

p/s : Lepas ni, kalau nak mandi sungai, aku nak mandi kat tempat budak-budak.

26 comments:

Att Ashburn said...

alhamdulillah Tuhan masih pnjgkn nyawa kite... next time be careful..

azuan said...

naseb baik..
kalau x..
kurang sorang cikgu..ho3

ekyndelisya said...

HOI PIRAH
harap tinggi je
jaga diri la wei
ni aku marah ni
ngahhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dah2
tak payah mandi sungai
mandi laot ke
T_T
mandi dalam bilik air je
paham?

oranglidi said...

adeh.. bahaya tul.. nasib baik..

lenkali jaga2..

criestz said...

mndi kt baby pool ye lps nie..
trgelak je bace entry nie..

hampeh tol xreti brenang nk jd vllntr
jd kambing la pasni takot air..
ayoyoo amma =P

Alia said...

mak aiii....seb bek ko selamat.
alhamdulilaahhhhh...

kalau x, sunyi jek blog ko..
hm... :(

:) len kali kite sama-sama main kat kolam budak2...huhu

sha sha =) said...

kusss semangat~

mujo selamt!

imanshah said...

Lain kali pakai BA (life jacket)..haha

<< s| tED| >> said...

hati4 zack!! Nasib baik tidak
jadi apa2

izzahfarhana said...

haishhh nak kena lectureee nih.lega selamat umo panjang .

kimomoto said...

uish nasib baik...tu la sy mls mndi sungai..mndi laut or sungai x pe... sungai eee x nk sejuk owh....

DoDu@HaHA said...

belajarlah berenang...

biaselah tu, panik... kalau tak panic, boley jeee tahan dalam air tu..

RoSe_ViOleTE said...

huih...
naseb bek...

hati2 ye pas nie...
men air lopak jelah pasni...huhu

kojah said...

alhamdulillah...sib baik tade pape...

LaLa said...

huih gila lah,takutnya..
sebek tak jd papa

FaRiD_Aziz89 said...

juwe cakap, kalu dia meninggal, dia nak dikebumikan sebelah kubur ko...letak pelampung katak sebagai batu nisan...hahahaha

dee aDjuSteR said...

damn adventurous...!!!
yeeeha!!

ber_uwang said...

syukur masih panjang umur... kalau tak, ....tak merasa nak kawen..hik hik

adawiah.zaini said...

len kali ajak aku zack. huhu

imHepPie said...

huiii..mna itu laya bayu..adekah kt baling??erkkk

Softtouch [Hanim] said...

ye ker dik...berderau akak baca n3 ni...lenkali jgn main kat tmpat dalam lagi tau..siannya, mesti fobia kan..

sha89 said...

adess la...lain kali hati2 zack...bhye xreti berenang...xpe2 Tuhan masih sygkn awk tu...jdi nxt time pkai je pelampung hhehe :)

aku pun xreti berenang...sbb tu klau g air terjun/sungai/pantai...takat main2 air dgn kaki je~

Luth Textile said...

zafirah, awat tak sewa pelampung? sy pegi mandi aritu pon takut nak main tempat2 air yg gelap..

kalau air gelap, maknanya dalam..

joegrimjow said...

wahhh
bahay2
len kali kene blajo berenang
baru selamat

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ish2 nasib baik xda apa2 yang berlaku kan...LATA BAYU tue dah brapa nyawa yang dia amik taw..
banyak kenangan kat LATA BAYU tue..

Elle JmDean said...

ayoyooo.... kamu ni lain kali pakai la lifejeket ke ape.. ishhh@.. sebaik umo pjg g... aminnn! ;)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger