Online users

Follower

Thursday, August 13, 2009

main tarik tali

Betul la orang cakap kalau kita tak try benda tu, kita tak kan tahu macam mana rasa nya.

Petang tadi, ada sukaneka anjuran JPP. Mula-mula tu, mencarut jugak la, merungut tak nak pergi. Malas konon takut penat malam nanti nak kena study untuk short test esok. Tapi, fikir dah letak nama untuk main isi air dalam botol, aku turun juga la. Tapi, pakai selipar ja.Haha.Nampak betul tak ikhlas turun.

Kami tak menang isi air dalam botol. Lawan dengan geng lelaki, konfirm depa yang menang. Air sampai nak penuh botol. Kami punya sekerat botol ja. Silap masuk game ni. Patutnya masuk acara cari sweet dalam tepung. Konfirm menang.Hehehe.

Experience paling best is aku volunteer nak main tarik tali.Ni kira first time nak main.Before ni duk sorak kat tepi padang je.Setiap blok hantar wakil 10 orang. Kalau nak dibanding saiz aku dengan teammate aku, memang aku tak layak pun join benda alah ni. Tapi, teringin punya pasal, nak jugak..Tak pedulik!

Korang ingat aku tak kuat ke ha? Separuh nak mati aku tarik tali tu. Habis herot herot mulut punya bersungguh-sungguh main. Tak boleh blah, waktu final lawan dengan blok C. Depa pun hebat. Sampai berguling-guling cek atas padang tu. Tak pernah dibuat orang.Ku bangun semula dan sambung tarik tali. Drama number satu.Sempoi habis.Hahahaha. Budak-budak lain dah pakat duk gelak kat aku. Walaupun tangan sakit-sakit, bontot rasa macam nak tercabut, nafas tercungap-cungap, demi blok tercinta, sehabis kuat ku tarik dan yaaahhh....... Menang!Dapat johan ok. Wallaweh! Vangga vangga. Tahniah kepada team tarik tali blok D.

Nanti nak cuba main ragbi pulak la. Hehehe.

20 comments:

oranglidi said...

first!

oranglidi said...

pergh!! hehe.. gembira sungguh jadi first.

men tarik tali? igtkan tarik tudung dan selendang. hehehe..

men ragbi elok2. hehe

ekyndelisya said...

wei nyOt.
asal dalam gambar entri yang bawah bawah ni
kau pakai tudung biru baju pink?
buta kaler ke weh.KEH3.

T_T

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh..
terernyeee die..
klu lawan ngan ifa..agak2 sape menang???
hik2....

miszkeyna said...

mai wellington..kite pakat maen rugby naa..

lucky said...

haha.. gle smagat r men.. brava2...
:)

rathiqah azmira rosli said...

sye suke tgk org men ragbi tapi nak men sendiri takut..hehe

Ilham Liyana said...

haha main tarik tali mmg sakit2 badan dua tiga hari. T_T

<< s| tED| >> said...

x kenal maka x cinta :)

mamma mia! said...

hahaaaa main tarik upih wei.. ko tarik aku ada wan n ky... haha

Softtouch [Hanim] said...

dah lama xmain tarik tali nie..best ape sukan2 ni dik, walaupun sukan yg kecik2 nie..nnti bila dah kuar dr situ gerenti adik rindu balik..anggap ia sbg kenangan..tahniah lah dpt jihan yer..xsangka no...

[z@ck] said...

orang lidi..
kalau main tarik tudung tu bukan acara da tu..tu namanya gaduh..hahaha

ekyn..
hidup kena selalu warna warni..hahaha...skali skala mix n match..

[z@ck] said...

cerry berry..
of course la zack..ifa x mmpu challenge zack nye la..hahaha

miszkeyna..
ha..ok2..orait2..kita jumpa di sana

lucky..
semangat sangat main sampai sakit2 satu bdan..

[z@ck] said...

ratiqah..
erm..sy pn x brani..tp nak cuba..hihihi

ilham liyana..
ni br seari..da rs cm nak tercabut pinggang da..huhuh..

tedi..
betul2..hihihi

[z@ck] said...

mammamia..
ak nk tarik wan pn x lpas..ni kan lak nak tarik ampa bertiga..patah tulang empat kerat ku ni..tercabut sendi nnt..huhuhu

softtouch..
betul2..x rugi kita try something new..at least nnt bila org tnya pernah ke main benda alah ni..dgn vangganya jwb YA! hahaha

adawiah.zaini said...

ingatkan tarik tali lain. rupanya btol2 main tarik tali. heh

[z@ck] said...

adawiah zaini : ingt main tarik tali dgn laki kah..oh no.. hehehe

yon said...

pergghhhhh..
banggaaanyeeeee sayeee...!!
congrats blok d!
ngeh3






x- blok d..wuaa!='(

blackskin said...

Bontot rasa nk tercabut?
Xleh nk imagine hidup tnpa bontot.
Haha~

[z@ck] said...

yon..
hahaha..xpe2..u always and forever jadi penghuni blok D.. =)

blackskin..
nak berak cm ne klu xde punggung..huhuhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger