Online users

Follower

Monday, September 7, 2009

Ada idea?

Adalah satu kepuasan bila aku dapat memberikan orang lain sesuatu. Tak kisah lah benda tu dari sekecil-kecil zarah sampai sebesar-besar ikan jaws, yang penting, benda itu ikhlas dari lubuk sanubariku.

Tahun ni, aku sangat bermurah hati untuk top up baju raya untuk dua orang adikku, Bang Cik dan Ika. Baju jalan-jalan, bukan baju kurung atau baju melayu. Parah eden kalau macam tu. Huhu.Kesian pula dekat dorang, asyik ulang pakai baju yang sama je setiap kali keluar berjalan.Walaupun nilai baju tu tak seberapa, tapi aku berbangga dengan diri aku sendiri dan tak sabar-sabar nak tunjuk baju tu dekat dorang. Mesti dorang rasa seronok kan. Semakin dekat tarikh nak fly, semakin bermurah hati. At least ada juga la benda yang aku bagi dekat dorang sebelum fly. Agak rindu sikit, peluk cium la baju tu sebagai tanda merindui aku.Haha.

Terasa macam nak beli something dekat tok. Tapi, tak tahu nak bagi apa. Ada idea?

26 comments:

paan said...

kalo untuk aku ada gak la idea.hahaha

selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa..

http://loveblogging.co.cc

oranglidi said...

hm.. biase kalu orang2 veteran ni, die suke barang2 simple.. lbih2 lagi barang dapur..

tak pun bagi slendang.. syria pun boleh.

ayinn said...

erkk,.. tok ni tok wan ke tok ki??

kalu tok wan bg la selendang ke, kain batik ke,..
pastu kalu tok ki bg kain pelekat or kopiah ke,..
hhehehe,..

pendapat sahaje,.. hihihi,..
sbnrnye blur gk kalu trkena dr sndri,..

p aku dh xde tok da,.. huhuhu

azuan said...

kain batik tak pun kain pelikat..

iza iziana hasan said...

bg kasih sayang
hehhehe

kojah said...

beli kain pelikat la dear...oh dah nk fly ek...

oranglidi said...

aiyya, tok tu untuk pmpuan ke laki? adeh.. keliru

~ceRRy beRRy~ said...

baiknyeee zack..
bile nk fly ni zack???

adawiah.zaini said...

bg tudung syria,
baju nipis (tok kn slalu panas buat acar, nnt dia x angkat2 bju dh. heheh

angahpikah said...

kain cotton utk wat bju krung kedah..utk bju je.kain, bg ken batik.. mcm mak ak slalu kasik utk mak mertua beliau

ZARA 札拉 said...

untuk aku?

ada apa2 tak?

:: ANAH :: said...

~tok ni untuk datuk ke nenek ye?.konfius ckit.he3
~kalo lelaki,bg la kain pelikat ke,kopiah ke..
~kalo pmpn, bg la kain batik ke,kain pasang utk wat baju kurung ke ataupun kainn telekung(*_*)..

[z@ck] said...

monkeydluffy..
kalo nak bagi kat ko...alamatnya berkurun la br ko dpt..hehehe..ko bg url blog ko ke ni...

orang lidi..
tok ak x reti berfesyen2..tera tudung indon tu pun dia pakai sat ja..pas2 da x pakai..huhuh

ayinn..
belah utara ni..tok tu refer pada perempuan..wan tu refer pada lelaki..lain benor ngn belah2 selatan ye

[z@ck] said...

azuan..
ok2..thanks =)

iza iziana..
waahhh..bernas betul idea akk..kena la cium tok tiap2 ari lpas ni..hehehe

kojah..
dia perempuan..huhuhu..

[z@ck] said...

oranglidi..
perempuan syg oooiii...

cerryberry..
next year..huhuhu

adawiah.zaini..
kahkahkah...baju nipis kot nmpk bnd yg x spttnya nnt..kan lg ssah tu..ehehehe

[z@ck] said...

angahpikah..
ya ka..kena la bagi kain batik banyak2 lpas ni..amik ati..hahaha

ZARA..
untuk kamu sy bg kiss je la..muah! hehehe

anah..
ha!! kain telekung..bagus2.. thanks =)

AkuAyie said...

belikan tok kain belikat atau sonkok..hehe

DoDu@HaHA said...

belikan set tepak sirih..

amacam?? huhuh..

Monkey D Luffy said...

belikan baju untuk aku sekali

huhuhu

Redbloodsnow said...

wahh..kakak yg mithali neh :) gud²..bertuah adik² zack dpt akak mcm neh taw..heeee :P

suezensuzanna said...

baik ko nih....huhuhu...aku bg duit raye je lah..huhuh...but trust me..the more u give, the more u get

Elle JmDean said...

bagi duit raye je la kt tok..
xpon blikan rendang tok kt tok..
hehehe

[z@ck] said...

Aku Ayie..
sekali lagi aku tegaskan tok tu merujuk kpd perempuan ye..huuhuuu

Dodu@haha..
tok ak x kunyah sirih la weyh..huhuhuhu..

MonkeyDluffy..
baju hujan bley la..hihihi

[z@ck] said...

redbloodsnow..
br jd mithali ni..heheh...lpas ni jd ibu mithali la plak..kahkahkah..

suezensuzana..
kena la bagi sll lpas ni..nk dpt banyak lagi..hehehe..

ellejmdean..
hoh..x mmpu nak bagi duit kt tok..blajar lagi..uhukhukuhuk

sha89 said...

hmm...bg duit je la...dh xde idea nk beli ape kn~ ehehe :)

[z@ck] said...

sha89..
aku belikan brooch je.. =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger