Online users

Follower

Wednesday, October 28, 2009

Kenapa Zack?

Adat bila mulanya satu perkenalan, perlu tau namanya dulu.Apa orang kata, tak kenal maka tak cinta. Haa..Gitulah rupanya.

Si Polan : Nama apa?
Aku : Panggil je Zack..

Si Polan : Zack? Kenapa Zack?


Meh nak cerita macam mana boleh dapat panggilan rock macam tu..

Orang start panggil aku Zack since darjah 4 lagi. Ada la sorang minah ni, aku pun tak ingat dah nama dia apa.Dialah pencetus tergelarnya panggilan Zack ni. Dia suka menganjing nama aku. Selalu bertembung dengan dia time nak balik sekolah. Memang tiap-tiap hari port parking basikal aku mesti dekat dengan dia. Cara dia tegur aku.. Hai Zagzigzag..! Ha..amik kau..Kemain lagi dia exaggerate nama aku. Aku nak marah tak sampai hati. Tapi at the same time rasa macam glamour pun ada. Sebab orang kenal kita kan. Budak tu tak satu kelas dengan aku.Lepas di alter-alter Zagzigzag..maka jadilah Zack. Oyeh!

Masuk MRSM, aku jadi segan nak suruh orang panggil aku Zack.Rasa macam up sangat.Tsk. Aku bahasakan diri aku Pirah. Ha..Terus jadi minah kampung.Kena bahan juga. Piiiiiraaahhhh!! Agak terasa macam nak pekena aku, dorang guna modal tu la.Sungguh rendah diri ku rasa ketika itu. Lagi satu sebab aku tak nak orang panggil Zack, sebab time orientasi dah ada orang nama pakai nama Zack. Kang orang konpius pula.

Ada juga yang memanggil aku dengan nama Zaf. Sorang je yang panggil aku Zaf iaitu teacher aku di Kulim dulu. Teacher Mard. Rasa sungguh special. Weehuu.

Panggilan Fira pula diguna pakai oleh Faiz time tengah couple dulu.Konon nama Fira ni lebih lembut dan lebih mesra telinga.Ishik ishik ishik (ketawa tersipu-sipu malu). Woooh..malu pula bila bongkar rahsia ni kat korang.Ahahaha.Sampai sekarang pun dia still panggil aku Fira even kami sudah putus.

Ha..yang ni memang terbaik punya la. Cikgu Math Mod, Cikgu Zul panggil aku Zirafah! Dah aku pula panjang semacam kan. Memang sesuai sangatlah dengan panggilan tu. Huhuhu. Moral down juga awal-awal tu. Tapi, lama-lama dah rasa macam tak ada pape pun. Maybe tu cara dia nak ingat student dengan lebih tepat dan jitu. Menggunakan fizikal budak itu untuk membayangkan namanya.

Advantage kalau ada banyak panggilan nama ni. Kalau tiba-tiba ada message dari number yang tak dikenali masuk:

Hai Pirah ! ( Dah boleh agak dah konfirm kawan dari MRSM)

Hai Zack ! ( Konfirm kawan dari primary school, tak pun budak IPSAH)

Hai Fira ! ( Tak lain dan tak bukan, kekasih lamaku)

Hai Zirafah ! (Cikgu Zul!)

Tak kisahlah korang nak panggil aku apa-apa pun, janji korang kenal aku dan ingat daku dalam doamu selalu..Peace Yo!

p/s : Jangan ingat Zack tu untuk lelaki je ok.

17 comments:

sI tEDI said...

kawan aku ada nama zarifah pun org panggil zirafah. ekekekekeke

Softtouch [Hanim] said...

ooooo itu asal usul zack..tertanya2 jugak akak tau...glamer ape zack..mcm cite azura plak...:)

DakLengai said...

nk panggil ko Pe'ah le.. leh x?

hahahaa~
dr awal ko knal aku, sampai skrg ak knai ko..

ko ada personaliti yg tersendiri. i lyke. ak hrp klu ko dh mrantau nnti ko kekal jd diri ko sendiri ek! :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ye btoi2..dari satu nama jerk leh dapat macam2 nama..tapi tue membuktikan kita nie sentiasa di hati dan ingatan orang..hehehhehehe

j.u.l.i.e.t said...

zaman2 sekolah dulu budak2 suka sgt menganjing nama orang @ nama bapak. menyampah betul. aku dulu pun sama gak la penah kena. fedup ajee...

imHepPie said...

sedap pe nama zack..glemer..skang kan da byk nama yg bley guna tuk laki n pompuan

joegrimjow said...

hi sirafah
lalala~

widda_me said...

weh...aku pun panggil ko zack gak dulu...sampai hati tak pasan..tapi bila ko on track aku jerit pirah sbb nak sama naik jerit dgn org lain

Lala said...

byknye panggilan...heheheheh...

encik luth textile said...

suka lagi panggil zafirah..
tapi kalau silap tulis jadi zirafah tu jangan marah yer..

DoDu@HaHA said...

hai insan tinggi...

amacam.. boley?? huhuhu..

Fatt Chin Choy said...

aku ingat nama bf ko
eke

oranglidi said...

zagzigzag!

[z@ck] said...

si tedi..
lec pn sll tersasul nama ak jd zarifah..huhuhu

soft touch hanim..
hehehehehe..crita azura? x pernah tgok..

Dak Lengai..
ouh..trimas weyh..ko nak pggil ak Pe'ah? Hahaha..ikut suka ko la..ak x kisah pn nk pggil pe..jnji ko ingt muka aku sudah..

[z@ck] said...

Purplelicious..
ha'ah..btul..akk pn jgn lupa sy plak nnt bila dpt baby..hehehe

j.u.l.i.e.t
serius btul! kawan ak sll kena sbb bpak dia nama Harun..huhuh..kesian gila..

imheppie..
nama sandy pun skang laki ad pakai gak..hehehe

[z@ck] said...

joegrimjow..
hai! =P

widda_me..
ahahaha..lupa plak ang ad pggil aku ngn nama Zack dekat Kulim dulu..heheh

lala..
heheheh..nnt coming soon nama ZA plak..hehehe

[z@ck] said...

encik luth textile..
bukan u suka pggil i "u" je ke..ahahaha

Dodu@Haha..
hai Dodu@Haha..

amacam..boley? =P

Fatt Chin Choy..
weyh..mana ada..tsk..

oranglidi..
woooh..ko nk pggil ak ngn nama 2 ke..hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger