Online users

Follower

Thursday, June 3, 2010

Cinta

Restoran Cinta. Menjadi kegilaan budak Malaysia dikala roh memasak tak datang.Sanggup tercegat depan pintu tunggu kedai buka.Hoh.

Kedai buka time dinner which starts from 5.30pm till late. Range harga makanan around NZD 8 to 10 dollars. Budak Malaysia dapat privilege sikit. Diskaun 50 cent. Hihi. Mahal? Tak juga. Kuantiti makanan yang di serve memang berbaloi dengan harga yang korang bayar. Kalau order nasi goreng, dia serve penuh satu pinggan besaq. Siap menggunung lagi. Proportion nasi sini banyak sebab mat saleh makan banyak. Kalau jamu sikit macam orang serve char keow teow kat Malaysia tu, lekat celah gigi ja. Tak cukup.

Taukeh kedai ni Cina tapi ada cert HALAL. So far, semua makanan yang aku try sangatlah sedap dan hot hot. Mana taknya. Mana yang ada label cabai kat menu tu, aku order. Siap mintak extra hot lagi. Puas hati oh. Kuantiti makanan yang sangat banyak tapi aku berjaya habiskan. Perut dinosaur. Sumbat pi lah makanan apa pun. Konfirm habis. Dasar menyumbat.

Masuk restoran ni macam masuk kedai makan kat Malaysia. Order cakap Melayu ja dengan depa. Awal dulu ye la nak speaking. Sekarang non ado. Bahasa jiwa bangsa.

Apasal nama Cinta? Entah. Agaknya taukeh restoran ni jumpa jodoh kat sini kot. That's why nama kedai jadi Cinta. Heh.

12 comments:

intan izani said...

nama pun cinta
mesti makan kat situ berbunga2...
maklumlah portion besar...

[z@ck] said...

intan izani..
hahaha..agak la..senang hati =)

ardinihumaira said...

nampak lazat2 makanan dia.. sedapnye... ^__^

Welcome to MyBlog ;)

Whoopz said...

Zack.. Ambik ar gambo nasik g0reng gunung tu.. :p

[z@ck] said...

ardinihumaira..
tak boleh lawan kat M'sia lagi =)

Whoopz..
tak sempat snap dah masuk perut dulu dah weyh.hahaha

lumut said...

aku penah dah smp welly taon lepas...aku nak g cinta tp tutup..makan satay kajang dengan ade satu kedai lagi..kayu manis kot..haha

Peri PiA said...

love3 :)

wah z@ck pon suke makan pedas,same la

[z@ck] said...

lumut..
oo ye ke..kayu manis mahal kot.hahaha..aku makan sekali ja.nak merasa.not bad la =)

peri pia..
yeay!

Hasrol Nizam said...

dia nk letak nama kedai cina, tp tertambah T, sebb tu jadi cinta..hehe..gurau2 jek..

AcanCapik said...

kalau aku kena share 2 orang sepinggan tu. haha...

baincardin said...

Salam...

Aminkan Doa Imam Masjidil Haram

PinQib said...

npo ko x upload pic makanann//

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger