Online users

Follower

Sunday, June 6, 2010

Pesan bawa balik kangaroo

Cikgu Zul: Kamu kat Belanda kan sekarang?

Aku: Tak la cikgu. Saya kat NZ la.

Cikgu Zul: Ha. Kalau macam tu, saya nak kamu bawa balik kangaroo sekor kat saya.

Aku: Erk. Cikgu. Kangaroo mana ada kat NZ. Kat zoo pun ada berapa ekor ja. Lembu tompok-tompok dan biri-biri banyak la.

Cikgu Zul: Agak-agak kamu lembu tompok-tompok tu boleh buat tunggang berlari tak?

Aku: Mana boleh cikgu.

Cikgu Zul: Saya dah lama tak tengok awak berlari atas trek. Tak sempat saya nak ajak awak lawan lari dengan saya. Saya takut kamu takut.

Aku:Hahaha.Itu la pasal. Tapi, saya dah tak larat lari laju dah cikgu. Dah lama tinggal.

Hahaha. Cikgu Zul memang gila-gila. Boleh bawa melawak.Nanti besar, aku nak jadi macam Cikgu Zul la. 'Mesra alam'. =)

Kenapa mesti associate kan NZ dengan kangaroo eyh? Ini bukan kes pertama. Dah banyak kali juga orang tersilap pesan binatang. T_T

13 comments:

Izzatul Ismail said...

ok aku nak pesan lembu tompok2 tu nak wat pet hoho

[z@ck] said...

Izzatul Ismail..
wahahah..ok!

Whoopz said...

Nak kiwi sekoq..

Adila Ady said...

kangaroo kat australia lah...hehe.

apsal tak larat dah...dah lama tinggal ke atau berat badan dah bertambah...?hehe..gurau je..

[z@ck] said...

Whoopz..
kiwi species terancam.susah nak jumpa tepi jalan.

Adila Ady..
agak la..dua2 btoi..hahahaha..aku dah lama tinggal benda2 macam ni.bela lemak ja skang ni.

hans said...

hahaha
aku dari kecil cakap new zealand tu lembu
sebab ada iklan dutch lady

Nurul Zaty said...

haha..cikgu zul.
dia mmg camtu
lawak tau bila smbang2 dgn cikgu zul tu
ayat2 dia wat sume org gelak jek..

hii.

Zahratulhayat said...

kangaroo attached with Australia.


heehee :)

noor afzan said...

kangaroo ada kat mana je zack?

[z@ck] said...

hans..
bagus hans bagus..pengaruh iklan yg positif =)

NurulZaty..
agak la..dia pggil akak zaforo..hahaha

Zahratulhayat..
yup..but i dun noe why ppl are asking for kangaroos from me..hahaha..

noor afzan..
aussie?

Peri PiA said...

patutnya kiwikan?

akak suke biri2,comel

[z@ck] said...

Peri Pia..
yup. =)

Nurul Zaty said...

haha.kak zack
dia panggil saya.. izzata. haha
cikgu zul mmg suka ubah2 nama org..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger