Online users

Follower

Thursday, June 3, 2010

Thorndon School

Dapat e-mail pasal placement untuk teaching experience nanti. Aku dapat Thorndon School. Dorang cakap sekolah tu antara yang paling dekat dengan Uni. Aku tak pasti tentang lokasi sebenar sekolah ni. Just dengar dari mulut orang ja. Kalau betul dekat, ok lah. Tak perlu naik bas. Jalan kaki sudah. Tapi, macam tak mampu ja nak berjalan dalam cuaca sejuk.Huhu. Yang sekali dengan aku Lily, Neda dan Nik. Haa..Macam-macam tahu je Belinda ni. Neda dan Nik tu housemate aku. Memang senang la nak gerak sekali nanti.

Gigih aku google map Thorndon School. Kejap dari Lambton Quay, kejap dari Wellington Station but still aku buta arah. Aku still tak dapat agak kat mana sebenarnya Thorndon School ni. Teknologi canggih pun kalau kita ni buta arah, memang tak guna juga. Syok juga main google map ni. Tambah-tambah kalau yang ada street view tu. Simulasi yang sangat berkesan as if aku ada kat tempat tu. Hoh. Rasa diri sungguh canggih bila reti main google map. Lawa juga sekolah ni.

Teaching experience start 21st-25th June.Ada rasa debar sikit. Al-maklumlah. Nak kena berhadapan dengan NZ student yang memang guna BI as their first language. Kami ni BI as second language. Dah la nak jadi cikgu BI. Mesti depa expect kami ni cekang BI.Risau juga kang depa tanya soalan, tapi aku tak boleh nak jawab. Takut takut.

p/s :Still berduka dengan test tadi. Esok dapat balik assignment ALIN. Tak mahu expect apa-apa dah. Kang aku sendiri yang moral down.

8 comments:

Whoopz said...

Lawanya skolah tu.. Student pun mesti segak2 kan.. Hahah..

Hizami Rahim said...

haha.
good luck zack!
;)

Peri PiA said...

erk,akak pon terasa debaran

aLL The Best Z@ck

La Tahzan ok

Adila Ady said...

kalau aku jadi kau pun mesti berdebar..all the best zack..malaysia boleh..hehe!

Frodo Baggins said...

rilex2 ~ jgn lupa bawa bendera malaysia sama yer. kicit pun xper! keh3x good luck!



>>___<<

Rara said...

gud luck zack! :)

black_mel said...

lawa giler sek tu.gudluck jgk...

Redbloodsnow said...

lawanyerrrr skool tuh ah. klo lah aku dpt study kat skool tuh yang..sumpah jd nerdy aku sbb teruja blajar kat sana..haha. boleh? :P

pssttt..ramai dak ensem x study sane?? lalala..okeh, kegatalan mule meremangkan bulu tiak...hahaha :D

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger