Online users

Follower

Monday, June 7, 2010

Tunggu kerja baru boleh bercinta.

Melihat coursemate di maktab yang melangsungkan perkahwinan sedikit sebanyak memberi kesan dihati. Apatah lagi bila melihat pelamin yang tersergam indah. Disusuli pula dengan bajunya yang vogue d gevas. Ada sedikit perasaan jealous timbul di hati. Mula la nak meroyan tak aci tak aci. Tiba-tiba rasa macam nak kahwin.

Hoh.Gilo! Belajaq pun duk tunggang terbalik lagi, ada hati nak kahwin. Teringat pesan tok,

"Hang belajaq dulu. Toksah duk pikiaq bab ni lagi. Dah gheja nanti, hang nak bercinta, bercintalah. Tak dak sapa yang nak halang."

Tudia aih tok. Tunggu kerja baru boleh bercinta ka? Sorry tok. Pirah dah langgar arahan tok.Dah mula gatai time belajaq. Peace yaw.

19 comments:

Drunbella Khoo said...

yg dah gheja neh pun takda jodoh lagi.
baik lah berchenta time blajaq.
hahahahaha.
nanti tak kalut dah.
^___^

hans said...

hahahaha
aku pun dok cakap macam nih la kat kawan2 aku
tapi depa suruh aku cari juga
aku wat bodo jer
hahaha

[z@ck] said...

Drunbella Khoo..
btul gak ckp u tu..kalau cari lpas kerja,memang terus kawin la jawabnya.

hans..
alaa..laki x pa..umuq 30 pn still bergetah lagi..wahahaha

.:lilylimelite:. said...

aku tumpang gembira.waawawawa~

AcanCapik said...

blajaq dulu, baru bercinta... =p

sepet said...

klu lepas blajaq bru nak pi carik chenta..payah lerr.bdk2 zaman skrg, sume dok cari chenta mase blajaq.abih blajaq kawen.

[z@ck] said...

lilylimelite..
hahaha..hang duk gembira plak.hang pun sama kan.

AcanCapik..
ceh..biaq btoi..

sepet..
hahaha..kena pandai seimbangkan la kan.. =P

noor afzan said...

dah langgar?
dah tak solo lah ni yea..
haha~

[z@ck] said...

noor afzan..
wahaha..*malu*

Whoopz said...

Lawa header br ang.. Wat kat aku 1.. haha..
Awat la ketegaq sgt ni.. Belajaq dulu.. Dengaq ckp t0k..
ErR.. Terlebih ke aku? :p

[z@ck] said...

Whoopz..
aku pun org tolong buatkan..hahaha

Redbloodsnow said...

hahahaha...kite sama weh yang. aku dulu time kat college aku mule bercinta for the 1st time. langgar pantang larang kan kan...kehkehkeh :P

ape yg penting, pelajaran dn percintaan berjalan seiringan ^_^ kan kan :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

btoi kata tok tue...nanti insya-allah dapat jodoh yang lebih baik..leh la memilih skit sebab dah keja kan..heheheheh tapi jangan terlalu memilih sudah..takut kang bertukaq jadi andalusia plak.. :P

Dee said...

keja dulu zack..balas jasa tok n sapa2 yg penah tlg zack masa susah dulu..jgn gatai sgt nak kahwin na..

Nunady said...

Hi , new comer here...kebanyakan Dy lawat blog mesti kes nak kawen or cinta...memang betul..manusia sedang mencari , mencari apa..sudah tentu cinta...

Peri PiA said...

hehehe cinta ,susah kan nak cakap

enjoy ur life,akak kawen umur 26 opps,kantoi tua sudah hihi

aMoR said...

xtakot terlepas ker??????

hans said...

mana leh
aku nak kahwin cepat
wakakakkaka

Adila Ady said...

mak aku cakap belaja masak gulai dulu baru pikir pasal nak kahwin...hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger