Online users

Follower

Thursday, July 8, 2010

Auckland syurga makanan halal (Zack, 2010)

Aku dah mula rindu dengan makanan kat Auckland.Ouh.Syurga oh duduk sana.Access to halal food sangatlah banyak.First day akak Jenny bawa kami pi makan Heat pizza.Yang bestnya pizza ayam dia halal.Hoho.Nikmat der.Kalau kat sini, asal masuk Hell, asyik order vege or seafood pizza.Jemu oh.Orang utara kata cemuih.

Kebab with Rice.Kalau kat rumah, memilih sikit nak makan sayur ni.Tapi yang ini aku pulun sampai licin pinggan.Kempunan punya pasai.

Second day, pekena pula Kebab To Go kat bawah Huia.Walaweh.Tiba-tiba feeling macam duduk kat maktab.Turun kat bawah asrama, jalan seberang jalan terus jumpa kedai makan.Kat Welly tak ada maknanya nak keluar pakai tracksuit selipar bagai.Dah la town jauh.Budak Auckland, sila bersyukur rumah korang dekat dengan town.Kedai makanan halal pun banyak.

Hari ketiga, pekena CFC.Hey, ingat Malaysia je ke ada KFC? Sini pun ada tau.Tapi panggil CFC.Country Fried Chicken.Terubat rindu nak makan ayam ala-ala KFC. Puas hati.Tambah pula dapat bahagian dada tu.Kulit ayam dia, pergh..rangup habis.Nikmat nikmat.

Dia cucuk tang sana, tang sini.Hehehe.

Selain itu, weyh jadah apa selain itu.Macam nak buat karangan BM pulek.Kami pekena ice-cream.Nama kedai ni Snow Ice.Ais dia tak macam ais kacang.Ice dia cair di mulut bukan di pinggan.Dorang ada mesin khas nak buat ais ni.Sedap dan berbaloi bayar NZD 5.50 untuk regular size.Paling sedap ice nama Sex On The Beach.Aku pun tak faham kenapa dia nak bubuh nama hot macam tu.Tapi padan dengan nama la.Ice ni memang terbaik.

Ini haa kedai Snow Ice tu.

Sebenarnya banyak lagi kedai makan kat Auckland yang aku tak sempat nak singgah.Duit aku habis banyak kat makanan.Sekali makan melayang 9 dollar.Tapi aku puas hati.Duit kalau habis kat makanan tak apa.Jangan habis kat benda lain.Kan kan kan?

Oh...I miss Auckland halal food.

14 comments:

Dee said...

pandai ko sedapkan hati ye zack..betul..duit habis kt makanan xpe..jgn kt benda lain..hihihi..

sizukaDeboss said...

zack.ko tak pegi pekena tomyam dekat ayutthaya ke?terbaek oh situ:)

mr.syazwan said...

aaaaaaaaa

mmg3 sgt3 terliur..

huhu

puding roti said...

ya Allah terliur pizza tu. sedap sggh nmpk

Hizami Rahim said...

haiyak.
sodap gilosss.
adeh.
:D

noor afzan said...

uuu..nasib baik x posa hari ini..
kalau tak mmg kecur la weyh..
nyum2..pizza..pizza

Sharinginfoz said...

suka makan pizza sedap

Sotong vs Akidah

Fathi Adha said...

interesting... brape jauh Auckland ngn Wellington?

zaza said...

weyh zack...
snow ice tu masuk majalah 3 jugak..
sminggu lps kuar cita pasal buah kiwi kt NZ.. lpas tu kuar cita pasal snow ice lak.. kalo xsilap lah... ;p

zai said...

pizza die ada cheese tarik2 tak hahha?

mcm sedap ice cream dia woo

Judiene said...

aku teliuq tgk eskrem ngn pizza tuh
aduiii
makkk nak pizza hut skrg jugak!!!

PinQib said...

sedap nmpk...












T_T

Jum singgah belog Pink!

Takdir yang mendukacitakan! !

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya zack..nak2 kebab tu...betul duit abis kat makan xpe...

RoSe_ViOleTE said...

nak eskemmm!!!!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger