Online users

Follower

Sunday, July 25, 2010

Beralih arah kepada Sony Ericsson Satio.


Dah beralih arah dah.Tak mahu beli Blackberry tapi nak beli Sony Ericsson Satio.Hari tu tertengok kat FB video yang diambil guna camera Satio.Pergh.Cantik bukan main.Kelia sungguh!

Bagi aku Satio ni dah cukup canggih.Dengan kamera sampai 12.1mp, memory card up to 16GB, digital zoom up to 16x, dan macam-macam lagi la spec menarik.Dah cukup hebat dah.Tambah pula memang aku nak hp yang ada kualiti kamera yang bagus.I guess kalau dah ada Satio ni, lagi senang kot nak tangkap gambar.Tak payah nak mengusung kamera besar gabak tu ke hulur ke hilir.Blog pun sentiasa la berupdate dengan gambar.Hihihi.Memang tengah kumpul duit nak beli Satio once I go back to Malaysia.Ini first target.Tak kisah lah kalau by the time sampai, hp ni dah outdated ke apa.Lagi aku suka sebab harga makin turun.Hehehe.


Dah lama teringin nak tukar hp.La ni duk pakai hp cap ayam ja.Yang baling anjing pun tak rosak tu.Ni haa hp sekarang.More or less macam ni la.Tak ada memori card, tak ada kamera, tak ada lagu.Pakai la ringtone Nocturnal dalam hp tu dari dulu sampai sekarang.T_T

Harga latest Satio kat pasaran mengikut website [ini] ialah RM 1480. Telan air liur.Tak pa.Dimana ada kemahuan,disitu ada jalan.Tobat lepas dapat Satio, aku pakai sampai beranak tiga baru tukar lain.

16 comments:

Nurul Zaty said...

akak..kawan sy pnah pkai hp ni..hehe

tapi yg x besh kan sal hp ni
berat skit..
nk bawa mmg rasa kbratan dia.
tebal lak tu
n kdg2 dia nye prformance mcam lmbap2..

try la yg baru lgi..sony ericsson vivas..cam bez jek..
tak pon se aino..

:))
just my opinion..

[z@ck] said...

Nurul Zaty..
oh ye ke? berat sgt ke? Thanks for the info.Akan consider balik macam mana..hehehe

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Aku pernah buat harta henpon Sony Ericsson Satio member aku. Best gak! Ampa beli 2 noh! Kat ceq 1 :D

[z@ck] said...

Hami Asraff..
amboi...kami pun tgh kumpui duit

hans said...

aku juga xtukar2 hp lagi
hahaha

P/s : Review Film : The Sorcerer's Apprentice Cool Giler Beb!

♥ shag ♥ said...

satio gle besar. minat gak dulu tp ble tgk live, alamak. macam utk jejaka malaya yg berkarier besar je. tebal, besar, dan berat tapi macho. jadi, tak beli. tengah usha hp lain pulak skrg ;Pp

hawanasir said...

Tu tu suruh Afiq jual hp dia kt ko. Ada hp canggih tak reti guna. Hahahahaha.

..Aku Sendiri.. said...

saya pun suka hp nie.1st time tgk fon nie lam tv.show cyril symply magic 2.mmg nmpk cm best jgk. :)

sony aino pun best.tgk si cyril 2 guna jgk.aduh!mmg sdg gler an 2-2 fon nie. :D

Whoopz said...

Sony xperia la baru rawks zack..

PinQib said...

xda nye lepas beranak tiga ko nk tukar3/ tang3 dapat wang antaran tu terus tukar kot,, aaa..aap2 pun gudluck dalam kumpol duitt


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Adik aku operate.

[z@ck] said...

hans..
hang pakai hp apa?

shag..
ye ke? hahaha..besar2 baru style. =P

hawanasir..
hahaha.mamat tu memang rajin tukar hp.duit byk.tak heran pun.

Aku Sendiri..
ko ni terpengaruh dengan media massa ni.haha

Whoopz..
harga pun rawks. T_T

PinQib..
kahkahkah..tak kot.aku ni jenis payah sikit nak keluar duit bab gajet ni

izzahfarhana said...

weh dollar tukar MYR mampu beli punya nanti ;)

eDdY said...

xpon beli ja kat sane..
kot2 lagi murah..ke lagi mahal???

[z@ck] said...

izzahfarhana..
hahaha..hope so..tgh menabung =)

eddy..
kat sini hp lambat dari msia.baik beli kat msia ja

♥ Roshazzy Shag ♥ said...

ohh. kalau dah taste zack suke besar besar oke lah. haha. shag suke yg nipis. sng nk usung ;Pp

Faridzuan said...

Akak, mahal lah SE SATIO ni, pernah sekali tahun ni rayer balik Sabah , orang kat sebelah cam muka ahli kumpulan The Fabulous Cat, tertengok dia pakai handphone SE SATIO ni!!! Wahahaha. Memang canggih sampai nak gila weeeh :D

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger