Online users

Follower

Thursday, July 8, 2010

Jejak kasih

Dalam duk bercerita pasal Auckland ni, teringat pula kisah jejak kasih antara aku dengan Kak Jenny.Tok pernah bagi tahu yang ada sedara aku yang study kat NZ juga.Tok punya la excited nak menemukan aku dengan Kak Jenny.Before aku fly, kami pergi rumah Kak Jenny tapi dorang tak ada kat rumah.Tok macam a bit frustrated tak dapat nak buat episod jejak kasih.Bila aku tanya Kak Jenny study area mana, dia tak tahu nak cakap.Bahasa orang putih dengan orang tua lahir zaman before merdeka sangatlah tak sebati.Tok panggil New Zealand, Nu Zilan ok.Ada juga la bunyi tu sikit tapi buruk benar aih. Macam Datin Wan Abe sebut Australia, Ostolia la.

Aku sempat call Kak Jenny before fly dan tanya sikit macam mana life kat NZ.Itu ja kot series of contact dengan dia.Lepas tu senyap terus dan sampailah ada satu event yang buat aku dapat no phone dia kat NZ ni.Dari situ baru start message.Bila dah sampai Auckland, ini first time aku jumpa face to face dengan dia.Memang aku tak pernah jumpa seumur hidup.Dia pernah tengok aku time aku kecil.Time tu comel la.Sekarang lagi comel.Kan Kak Jenny? Hahaha.

Bila orang Kedah jumpa geng, haa tu dia.Pung pang pung pang bercerita.Puaih hati dapat jumpa geng.Nasib baik Att faham.Kalau tak, cengang dia sorang-sorang.

Ini kalau bagitau kat tok ni, mesti dia syok sebab impian jejak kasih dia dah tercapai.Hihi.

p/s : Ada orang cakap muka kami seiras? Ada betul ka?

11 comments:

sI tEDI said...

tang kening kot seiras!

Nur Su'aidah said...

takde takde! tak same. heheheh :D

shazika said...

sy pon se tang kening jgk

PinQib said...

sapa cakap seiras tuu,. xda pounnn

Jum singgah belog Pink!

Takdir yang mendukacitakan! !

Whoopz said...

Ada la sikit2 sama.. Sikit sgt!

shinawawa eyenie said...

DA CKIT2 LER IRAS..SEPUPU KAMU CNTIK LER

Nunady said...

senang cakap kembar tak seiras , puas pening sangat nak pikir mana irasnya, kembar tak seiraslah...he

hans said...

entah
tgok tak nampak plak seiras
hohoho
hang pa cakap kedah ka nz waktu tu?
haha

Dee said...

tang kening lebat tu ada sama..hehehe..bestlah jumpa sedara kt luaq negara..sembang sakanlah no..

Fyzal said...

elok jumpa sedara mara ni, boleh tautkan kembali malah kuatkan lagi talian ukhwah dan silaturahim.

Softtouch [Hanim] said...

jumpe pun sedara kat situ..nnti ape2 senang sikit...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger