Online users

Follower

Sunday, July 11, 2010

Kasi teaser ski trip dulu la.


Ski trip yang dianjurkan oleh VicMuslim kali ini mostly melibatkan pelajar dari Malaysia dan beberapa lagi pelajar dari Arab.

Seperti biasa, kami dibahagikan kepada 5 van iaitu Syahadah, Zakat, Haji, Saum dan Solat. Ya.Rukun Islam ye kawan-kawan.Aku naik van Haji. Driver Pak Din dan Co-Driver Kak Sarah.Ironinya, van yang kami naik disewa dari Piggy Rental Car.VicMuslim dan Piggy. Uh.Tak masuk langsung.

Sesungguhnya muka di awal pagi memang la serabai.Dengan lalinya sebab telan ubat mabuk.Tunggu masa nak tumbang ja tu.

Driving rule kat NZ ni pelik sikit.Tak boleh nak slow sangat.Nanti pak polisi datang tahan.That's what happened to us during our journey.Kalau speed drive 100 km/j, maka 100 la kena bawa.Kalau bawa 70 pun mat saleh bising lambat.Oh.Sungguh berbeza dengan Malaysia.Lagi satu, kalau nak tag behind, jangan terlalu rapat.Kalau boleh, biar ada space untuk kereta lain take over.Silap kami juga pi tag behind dekat sangat.Takut hilang van depan sebab yang ada GPS satu kereta ja.Nasib baik polis tak saman.

Nampak tak apa yang kat depan tu? Hehehe.

Bersambung.

2 comments:

Att Ashburn said...

x suke pergi dgn org arab hehe...
takpelah, dah travel ramai2 nak wat cmne..
next, queenstown ye? ahaha

[z@ck] said...

Att..
hoho..mari mari

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger