Online users

Follower

Wednesday, July 7, 2010

Winter di Auckland


Aku sebenarnya tak faham dengan cuaca kat NZ ni.Selalunya kalau winter, kita expect hari akan gloomy dan sentiasa hujan.Kat Auckland ni pula terang benderang.Macam summer.Tapi sejuk.Ikut dan dia ja nak cerah atau gelap.Tapi bagus juga cuaca cerah so that boleh la nak berjalan sakan.Kalau asyik hujan macam kat Welly, memang kerja tidoq, makan dan online.Itu ja rutin seharian suntuk.Tak ada pasai nak keluaq rumah.Sejuk beku der.

Terjumpa mak cik dari Jepun.Dia boleh recognise kami dari Malaysia sebab kami pakai tudung.Lepas tu duk pegang-pegang kepala Ros nak rasa kain selendang.Sumpah lawak.Dia excited cerita dia baru balik dari Johor.Nasib baik Wan dan Ada ada basic Jepun sikit.So, boleh la nak bercakap Jepun dengan dia.Kalau tak, tobat tak faham.

Bunga pun tak banyak sangat.Sejuk kot.Dua tiga kuntum ja yang mekar berkembang.

Kami pantang nampak pokok pelik sikit.Oversea oversea.

Tak boleh masuk dalam.Preserve teruk.Teringat Halloween.

Besar park ni der.Ini kat mana ntah.Dah tak ingat.

Ada banyak lagi gambar cantik nak tayang.Kat FB sampai kena upload part by part sebab banyak sangat gambar.

11 comments:

kojah said...

seronoknya hanggg!

menjeles aku!

Sharinginfoz said...

seronoknya pemandangan

Burger Paling Sedap Kuala Lumpur

suhaisweet said...

Nice..My very da very latest.. Bahaya!

jfook said...

Wow, awesome!

noor afzan said...

best nye...
sejuk tapi cerah..

Dee said...

bila tgk tajuk..dh bygkan snow..lum snow eh zack..ke kt auckland mmg xkan ada snow..

kenwooi said...

no snow? was kinda expecting it on the pics.. =)

x-po said...

saje je nk buat org jeles :(

Egokah jika tetap pendirian?

cikidong said...

bestnyeeee!!!

Judiene said...

keje nak kasi aku jeles je ek ko ni!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhh bestnya .....

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger