Online users

Follower

Friday, October 29, 2010

Manja

Semalam sempat call dia sebelum tidur.Tanya pasal luka dia tu.Dah sapu ubat ke belum, dah pergi klinik ke belum. Dia tengah tidur time aku call.Dengar suara pun macam tak larat.Atee...mulut bengkak, nak cakap pun terseksa.In the middle of the call, tiba-tiba dengar suara mak dia,

"Mai makan ubat ni"

Olololooo...manjanya dia.Tiba-tiba rindu arwah mama.Kalau dia still ada lagi sekarang kan best.Boleh juga aku bermanja dengan mak sendiri.Nak bermanja dengan tok sumpah aku tak reti.Lagipun aku start duduk dengan dia time aku dah besar.So, nak bermanja, mengadu masalah memang aku tak reti.Aku lebih selesa cerita kat orang lain.Bukan bermakna hubungan aku dengan tok tak baik.Cuma aku tak rapat sangat dengan tok.Ye lah.Jarang ada kat rumah.Balik pun time cuti ja.Chemistry tu tak ada.

Pernah aku cerita pasal aku kerja cleaner kat sini.Dia dengar ja.Tak da pun nak tanya aku syok ke tak, dapat gaji berapa or bagi nasihat membina.Kira macam aku bercakap dengan tugu negara la.Duk syok sendiri bercerita.Itu ja yang tak best.Huhuhu.At least bagi la respond kan.Tapi dimaafkan la sebab dia tok.Bukan mama.Apa apa pun aku tetap sayang tok aku =)

3 comments:

Peri PiA said...

jgn sedih2 ye z@ck

mcm akak dgn abah akak le..sikit2..sebab abah akak garang sikit hehe

ape2 ak cite dgn umi akak

[s][u][e][h][a][n][n] said...

tiba2 aku rasa tok hang ni comel jer....:p

eDdY said...

warga emas ni mmg camtu z@ck..
tpi dlm hati diorg..berbunga2...
ni betol ni aq ckp...x tipu...
ko jgn la dok sedih2...
tok tu sbnrnyer mmg hepi sgt2 tgk cucu dier bejaya...(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger