Online users

Follower

Tuesday, November 9, 2010

Cap 'Rempah' di Welly

Hoh.Terkejut juga ada produk macam ni kat New World.Kagum sebab cap "REMPAH". Konfirm-konfirm orang Melayu punya bisnes.Berani bet bukan produk Indon pasal kat description makanan ada tulis perkataan 'Malay'. Ingatkan import dari Malaysia. Rupanya dari Miramar.Miramar ni salah satu kawasan kat Wellington ni. Maybe ada family Melayu kat sana yang buka bisnes ni kot.Bagus bagus.Nak memasak sekarang ni cukup senang.Tak payah pening kepala nak sediakan rencah.Semuanya dah siap dijual.Tinggal nak panaskan balik ja.

Kat sini butter chicken sauce sangat famous.Pi la mana-mana pun, mesti orang cari butter chicken.Rasa dia manis-manis berlemak.Sedap.

5 comments:

eLLy said...

makin senang kerja memasak kan ..
5min dah siap!

..hizamirahim.. said...

tahu takpe.
butter mmg sodap !
XD

miss nina said...

menariknya..jenama melayu tapi cool je

Danial Ikhwan Jaafar said...

ish..hang ni buat aku rindu nak masak butter chicken plak... =P dah mat salleh mana bleh makan pedas hhehehe

eDdY said...

butter chicken ni camner??

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger