Online users

Follower

Sunday, November 14, 2010

Duty free.


Memang masyuk shopping kat duty free ni.Harga jadi murah banyak.Al-kisahnya Ijan nak minta tolong aku belikan ipod. 336 dollar untuk 4th gen.Murah habis kot.Dia tak boleh beli sebab tak ada international boarding pass.So, wakilkan aku je la.Dengan confident pergi beli.Cashier tu tanya nak beli untuk orang or diri sendiri.Takut kantoi, aku pun cakap, beli untuk diri sendiri.Sekali kau, dia suruh claim barang tu dekat department lain.Department tu kat dalam departure hall. Jem. Kalau dah masuk dalam departure hall tu, mana boleh keluar balik sebab kena lalu kastam.

iPod di dalam.

Fikir punya fikir, solution terbaik ialah aku pegang dulu ipod tu. Sampai Malaysia baru pos kat Ijan.Kesian juga kat dia.Kawan dah excited kot nak merasa ipod baru.Jadi macam ni, terus spoil.Hahaha.Tapi sampai sekarang aku still tak pos lagi benda tu.Aku tak confident nak pos.Kalau hilang, tak pasal kena ganti rugi balik.Bukan tak percaya kat pos Malaysia, tapi....entah.Takut nak pos.Option lain Natinowide courier.

Ada suggestion tak nak pos benda fragile macam ni? Nationwide courier ok tak?

7 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

nak ipod wehhhhhhhhhhhhhhhhh

[z@ck] said...

si lampu neon..
hahaha..beli la..hang kan byk duit.

eDdY said...

owh..camtu ek...
sian la member ko tu..mesti dok tunggu ko pos kan..hehe

hawanasir said...

boleh jek nk pos guna apa courier pun, just label 'fragile' jek. tp sebab electronic goods yg baru kan, nak masuk nz kena bayar tax dulu. huhu. best way is to masukkan dalam kotak lain (kotak lama) biar tak payah bayar tax (:

[z@ck] said...

eDdy..
agak la..nasib baik dia skang ada kat Aussie..tgh holiday =)

hawanasir..
ijan kt Malaysia sekarang ni weyh.kalau pos international ke NZ tu, aku berani lagi.ni dalam Msia..macam tak konfiden ja.huuhuu

tintin said...

336 dollar sma dgn brape kak??

Una said...

Nationwide ok sgt2. sbb da slalu post guna nationwide.huhu selamat menoba :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger