Online users

Follower

Tuesday, November 16, 2010

Hujan lagi.

Hujan turun dengan lebatnya.Dah mula risau balik takut bah. Air dalam parit dah melimpah ruah.Jiran sebelah buat parit alirkan ke rumah kitorang.Amboi.Banyak cantik.Bertambah-tambah la air kat keliling rumah tok ni.Dulu ada parit antara rumah tok dan rumah sebelah tapi parit tu dah ditimbun dengan tanah.Kejap kejap mesti aku tengok luar.Risau takut air naik lagi.Bila hujan dah renyai, rasa lega sikit.Bila lebat balik, risau balik.Adeh la.Tak suka bermain dengan perasaan sendiri.

Rumah kampung ni sistem perparitan dia lain macam sikit.Tak terancang.So, memang senang la air nak melimpah ruah dari bibir longkang.Selut dalam longkang dari banjir minggu lepas tak habis buang lagi.So air tak dapat nak jalan sangat.Sebab tu melimpah ruah.Tak terbuat weyh semua kerja.Banyak sangat.Ini kalau tok bagi upah sejam 15 hengget, memang aku dah lama buat.Hahaha.Tudia, kerja tak ikhlas.Aiyook.

p/s : By the time habis tulis entry ni, hujan dah mula renyai.Tapi ada series of thunder lagi.

7 comments:

sizuka[Izzati] said...

hooooo.lama tak dengar ribut~

Imzainieyzulkipli said...

hujan membawa rahmat...

Muka Haluih (MH) said...

dan lagi noo update..;>

eLLy said...

hujan lagik.. adooiii seriyauu laa kot kot air bah ..


betui ke akak eja seriyau tu.. emm paham sendiri la noo

Hunny said...

salam eid...semoga air bah cepat turun..:)

Rara Nasiha said...

sekarang ni memang musim hujan. :)

eDdY said...

ni mesti kesan kejer ngan mrs. X...haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger