Online users

Follower

Monday, November 15, 2010

Jihad yang salah.

Baru lepas tengok National Geographic.Dorang kupas isu pengeboman di Bali last few years yang dirancang geng Nordin Mat Top.Dulu tak pernah ambil port pasal benda ni sebab tak jadi kat Malaysia.Hopefully takkan terjadi kat Malaysia.Minta simpang la bom bom ni.

Bila reflect balik pasal kejadian tu, no wonder orang benci Islam.Islam dilabel pengganas.Disebabkan dorang, habis semua orang Islam kena tempias. Adanya racism.Tak adil weyh.Tak semua orang Islam macam tu.Dalam agama kita pun tak ada amalan bom diri sendiri kononnya jihad ke jalan Allah.Masaalah juga kalau terlalu pro Islam ni.Islam tak mengajar umatnya untuk melakukan keganasan apatah lagi membenci agama lain.Even orang Islam sendiri mengutuk orang yang pro Islam ni.Not good not good.

Tak faham kenapa mesti bom diri sendiri kononnya jihad ke jalan Allah.Bunuh diri, tanah tak terima wooiii.

8 comments:

aLya said...

dieorg nie la makin burukkan imej agame.kan..?

afifaa. said...

tak tahu kenapa tapi National Geographic tu malas nak tengok. sebab banyak yang tak betul pasal Islma. sedih kan? dah laa satu dunia.

Whoopz said...

Ikut hati.. Mati.. Pastu menyusahkan org lain lg..

ordinary89art said...

setuju 100 peratus!!

Cik Aien said...

Islam xmengajar umatnye berperang dan benci membenci, bunuh mmbunuh serta sebagainya..

so, kite buang yg keruh amik yg jernih.

audio said...

Bila dah terlalu fanatik, camni la jadi nye..

Cieut Nizar said...

bersederhana. itu cara Islam.

eDdY said...

tu la...
buat mende2 pelik...
org len yg kena...huhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger