Online users

Follower

Friday, February 18, 2011

Seoul Garden

Bila coursemate selalu cakap pasal kehebatan Seoul Garden, aku pun nak try juga la.Nak merasa apa yang best sangat pasal Seoul Garden ni.Tobat best oh sebab bayar RM 30 per head dan makanlah sebanyak mana yang hang nak makan.Eat all you can gitu.Jenis makanan pula sangatlah pelbagai.Ada seafood, ayam, daging, ikan, mee, bihun, sayur, dessert dan macam macam lagi la.Konsep di Seoul Garden ni pula ala ala buffet.Self service dan masak sendiri.

First round.

Permulaan kami slow sikit sebab masing masing first time datang sini.Cangak juga la awal awal tu.Tapi bila dah tahu macam mana nak ambil makanan dan sebagainya, tak berhenti ulang alik refill makanan.Sumpah berbaloi.Kami spend almost 2 hours kat sini.Makan macam orang bercinta.Slow and steady sebab kapasiti perut kecil.So, demi nak merasa semua jenis lauk dan mengelakkan perut sengkak, harus makan dan stop sembang kejap.Lepas tu baru sambung makan.Hehehe.

As usual, my eating partner, Adawiah.Yang ke berapa round entah.Banyak kali sangat bangun refill pinggan.LOL.

Hang nak makan, sendiri masak la.Kami pilih kuah tomyam.

Sahabat sehidup semati, Wan Z.

Keluar Seoul Garden,semua perut ketat.Belt yang pada awalnya atas pusat, terus jatuh bawah pusat.Tsk.Oh.Lupa nak bagitahu, Seoul Garden ni terletak dalam Gurney Mall.Ada satu lagi kat Persisiran Gurney tapi itu tak halal tau.Japgi pergi serbu yang tu pula.Hehehehe.

11 comments:

Cik Aien said...

makan punye pasal :p
tp eden suke tgok org makan.. bahagia! sbb eden kureng makan.. xbahagia

Nik Mohd Ouis Al Qarnie said...

i like seoul garden jugak
tapi yg kt melaka.. baru 3 kali pergi..best kott..
puasa dr malam dgn harapan perut betul2 kosong bila dah start masuk kt sana. paling lama 3 jam lepak sana. paling sekejap 2 jam..siap main masak2 lg..hehe

Drunbella Khoo said...

aku 2x kali p pekena seoul garden kat gurney tu.
memang syok ah.
walaupun mahal sikit tapi berbaloi.
boleh makan sampai pengsan.
hahaha.
:D

suezen said...

pergh!..aku x pernh try lagi nih

wawan said...

yang kat luaq gurney plaza tu tak halal =)

CoKeLaT-RaWkZ said...

Kat kuching dah byk bukak tempat makan stimbot ni, rata rata harga bawah RM20, makan sampai muntah hahahahah

MieZa said...

zack..suka lar hang punya inner tudung 2...tajam jer...beli kt mna? ups..org komen makanan, aku komen inner tudung hang lak...haha tak pe kot =P

shark said...

waaaa.
mentang2 nk balik makan ajer dia..
hehehe
penangan masakan malaysia tuh

nazirah.zulaikha said...

wahh,seronoknya. baru jer plan nak pergi awal bulan 3 nih.:)

Amira is mira said...

kompem dtg makan kat sini akan banguun banyak kali! dulu aku makan kat sini.asyk bgun je.smpai kuah tom yam da kering..kenyang jgn dikata..meletopss!

eDdY said...

ni mkanan korea ker??

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger