Online users

Follower

Friday, May 11, 2012

Bubble Gurt

Bubble Gurt. Kedai baru kat CS. Kenapa Bubble Gurt? Mungkin sebab dia jual bubble tea dan frozen yogurt. Maka, bila digabungkan, jadi la Bubble Gurt. Hari tu dah try Tutti Frutti. Aku ni suka try benda baru. Kena pulak time aku pergi tu, ramai yang tengah beratur nak beli. Lagi la tertarik untuk cuba. Sedap sangat ke? Konsep kedai ni tak sama macam kat Tutti Frutti. Frozen Yogurt hanya ada satu flavour. Kat board ada 3, tapi dorang cakap flavour tukar setiap bulan dan untuk bulan ni just ada original flavour saja. Tu satu dah kurang la bagi aku. Sepatutnya kalau dah tunjuk kat board ada 3, maka perlu ada 3 la kat kaunter kan. Topping pulak, lebih kurang sama dengan Tutti Frutti. Yang lainnya, harga based on topping. Bukan berat. 2 topping RM 9. Disebabkan ikut topping, yang tolong bubuh pun salesgirl kat situ. Lemak la kalau kita sendiri yang bubuh kan. Tapi aku tak puas hati sikit la pasal topping aku dia letak seciput ja. I was expecting more. Huhu.

Tibalah masanya untuk merasa Bubble Gurt ni. Omak aiiiih! Masamnyaaaa...Terkumut kumut jugak la nak habiskan satu cup tu. Huhuhu. Aku kureng sikit masam masam ni. Memang la frozen yogurt patutnya masam kan. Tapi yang kat Tutti Frutti tak semasam yang ni.Rasanya Tutti Frutti langsung tak rasa masam tapi more to rasa macam ais krim kan? So, kesimpulannya, lepas ni kalau nak makan frozen yogurt, I would prefer to go to Tutti Frutti. Tekak aku lain sikit, tak berapa suka masam masam ni. Mungkin korang suka.

p/s: Lepas ni target nak rasa Yogo Goyo punya yogurt pulak.

7 comments:

idzharyaacob said...

terbaekkk..

Mohammad Majduddin said...

mcm best jer... i suka rase masam..

Fiery Phoenix said...

dah cuba gelato fruity ?

[z@ck] said...

idzharyaacob..
it is! =)

Mohammad Majduddin..
haa..you should try..

Fiery Phoenix..
blum.sedap eh?

eDdY said...

aq pon masam2 ni can't go..haha

-itu gadis- said...

eh..cs ade kedai baru eh.haha.lame xjejak cs.huhu

[z@ck] said...

eDdy..
tiru aku! =P

itu gadis..
ha'ah.dah agak dah korang tak tau.la ni mana layan CS..hahaha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger