Online users

Follower

Tuesday, May 15, 2012

Ku sangka panas sampai ke petang...

Alhamdulillah.Exam is over and I can finally sit back and relax. Just for the time being la sebab next sem ada praktikum pulak selama 3 bulan. BIG lagi. Ah. Malas nak fikir lagi. Yang penting, sekarang sudah merdeka. Yeay yeay. Ku sangka panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengahari. Apa betul ke peribahasa aku ni? Dah syok exam habis, tiba tiba dapat news yang permohonan kami nak pindah ke kolej kediaman Berapit ditolak. Simply because the new intake will be placed there and there is no space for us left. Huwa! Dah la kena praktikum kat area Pantai Merdeka nun haa. Ada la dekat sejam dari maktab. Terus susah hati. Balik bilik, terus google homestay area sana. Kot kot la ada kan. Nak cari rumah sewa, macam payah je pasal kitorang nak stay tak sampai 6 bulan. Ada ke orang nak sewakan? Kitorang fikir agak penat kalau nak berulang alik dari maktab ke sekolah setiap hari sebab perjalanan almost 45 minutes. Itu tak tolak traffic jam semua tu. It would be better if we stay near to the school so that badan pun tak penat, mengajar pun tak effect. Desperately need some help from you guys.  

I know this may sound stupid. Bajet satu Kedah baca blog ni. At this point, I hope so.To those who stay in Tikam Batu or Kampung Berapit area (near Pantai Merdeka route), would you mind to contact me through e-mail? Ada benda nak minta tolong sikit. Huhuhu. 

Thanks for reading...

7 comments:

marinahunny said...

alahai, kalu la dekat dgn rmh akak, akak ajak duk umah akak je..

Anonymous said...

http://muaturunsini.blogspot.co.nz/2011/10/homestay-murah-di-tikam-batu-kedah.html

-itu gadis- said...

ari2 praktikum kat berapit pun dh 30 minit prjlnan and dgn jam nye lagi pagi2..lagi la korang kat bukit kecil sane..bgun pagi ang pasni..hehehe

aReLaN said...

selamat mencari ye zack.papepon,selamat merdeka jugak!!!!

shark said...

harap2 dpt ler yer zack..
jauh gak pjalanan tu nnti.

eDdY said...

alaaa z@ck..yg ni mmg x dpt la nak tolong..kalo belah2 kuantan tu bole la jugak..huhu..anyway selamat merdeka dan semoga jumpa k tempat tinggal tuk praktikum nnt :)

R.os said...

Kalau duduk penang aci tak?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger