Online users

Follower

Monday, May 14, 2012

A little thought on Mothers Day

Kepada semua wanita di luar sana yang bergelar ibu, my aunties (Mak Njang, Mak Tih, Mak Long, Mak Lang, Mak Chaq, Mak Ngah, Mak Ndak dan Mak Su), serta pengasuh tersayang, Kak Bah, oh dan tak lupa jugak to Ma'am besar, Tok a.k.a Hajah Saudah Wahab,

SELAMAT HARI IBU! SEMOGA SENTIASA DILIMPAHI RAHMAT TUHAN DAN TERUSKAN MENJADI IBU YANG AWESOME SEPANJANG ABAD. 


Terima kasih atas keprihatinan anda semua dalam membesarkan aku dan adik adik. Take turn belikan baju raya untuk kami 4 beradik. Selalu hulur duit raya lebih dari cousin yang lain (Ini kalau cousin yang lain baca ni,bisa sentap ni =P). Terima kasih kerana membuatkan kami (Pirah,Zul, Bang Cik dan Ika) rasa dihargai walaupun abah dan mama dah tak ada. Terima kasih tolong jaga kami dari kecik sampai la sekarang. Yes, walaupun dah besar but still selagi tak kahwin, kami bawah tanggungjawab mereka. Terima kasih sebab selalu jamu kami makan sedap sedap. Terima kasih untuk segala galanya. Tak terbalas jasa budi anda semua terhadap kami berempat. God knows how much I feel blessed having you guys in my life. 

Kak Bah, pengasuh yang mengambil alih tugas arwah mama menjaga kami 4 beradik selepas arwah meninggal dunia sekitar tahun 2000. She's been taking care of me since I was one year old!  She's got married few years after mama died and we were taken to Tok's house. Now, she has her own family, granted with two children. One girl and one boy. We still keep in touch and whenever I have free time, I pay her a visit. Sometimes she comes to Tok's house to visit us. God bless her!

Kak Bah, mama and I. This proves Kak Bah as my nanny since I was a kid. Hehehe. Look at her hair. Rockers tu =P

To mama, thank you for raising me up and nurturing me to be what I am now. You're the best mama in the world. Sayangnya, kakak tak sempat nak merasa nikmat ada mama di usia sekarang. Apa pun, kakak percaya Tuhan ada perancangan yang terbaik untuk kakak, abang, bang cik dan ika. Jangan risau, kami ok ja kat sini. Masing masing membesar bagai juara. =) Tok sumbat makanan banyak sangat. Kakak sentiasa doakan mama selamat dan sentiasa ditempatkan dikalangan orang yang beriman. One day, we'll meet there.

Tuhan tu Maha Adil. Dia tarik Abah dan Mama, tapi dia kasi satu family team yang sangat caring dan loving. Tuhan saja yang tahu betapa aku sayang semua pak cik dan mak cik aku. They are my daddies and mommies now. Eh, tak lupa jugak my cousins. Sayang ampa ketat ketat. Without them, I am nobody nobody but you. Ewah...

11 comments:

noralisme said...

setiap kali zack post entry pasal hari ibu mesti aku berair mata...

Nabihah ismail said...

kak zack!! saya dah nangis nii!!

lemongrass said...

Al Fatihah untuk arwah Mama and Abah Zack. Semoga roh mereka bahagia di sana dan ditempatkan bersama golongan mukmin yg lain.
I tak boleh baca bila kids lose their parents at a young age, mesti sedih sgt2 :-(.
But you guys adik beradik are so lucky dpt makcik, pakcik, tok and Kak Bah yg sgt2 sayang kan you all.

afifaa. said...

akak, akak kuat sangat :) Al-fatihah utk arwah.

eDdY said...

z@ck..u r so strong..Al-fatihah untuk mama z@ck..

Irfa said...

oh terharunya..alfatihah utk mereka
z@ck beruntung sgt2 dikelilingi org2 yg penyayang

munirah said...

Salam Zack, btw sy munirah.Parents sy berkawan dgn arwah parents Zack.
Ya Allah dunia ni kecil je, sy google benda lain tapi smpai ke blog zack and bila came across ni, teringat balik masa mak sy cerita how great you and your siblings are. Sy pernah melawat rumah Zack dulu tp time tu I was 9 if im not mistaken. :) MasyaAllah, Allah bagi kekuatan yg sgt kuat dekat Zack and adik2. Dan moga Allah terus bagi kekuatan dan kasih sayang.Amin :)

[z@ck] said...

munirah..
ye ke? dulu stay mana? taman permata? taman pasu?

munirah said...

Zack, erm x lah.duduk jiran sebelah rumah cikgu murthy.if you remember him lah. tp cikgu murthy dah pindah. time kecik2 pun cikgu murthy pun selalu mention psl zack n adik bradik. btw, kagum sgt dgn zack n adik bradik. :)

[z@ck] said...

munirah..
ingat sangat dengan cikgu murthy tu..hehehe..

kaukenalaku said...

zack setiap kali kau post ape2 berkaitan pasal arwarh parents kau..aku teringin sgt nak tau kenapa mereka meninggal dunia..

aku nak sgt kau cerita ksiah benar..saje aku suke tgk kisah suka duka manusia lain n blajar sesuatu...thanks!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger