Online users

Follower

Wednesday, May 23, 2012

Ranting, babbling, raving. What else?

Mesti korang muak dah kan asyik asyik cerita pasal house hunting. Aku pun dah naik muak fikir pasal ni. I almost give up. Rasa macam nak menangis ja bila jadi macam ni. Baru semalam keluar entry pasal ujian Tuhan. Sabar Zafirah sabar. Mula la nak salahkan semua orang. Nak salahkan pengarah sebab reject permohonan nak stay kat Berapit, nak salahkan unit praktikum sebab letak kitorang jauh sangat, nak salahkan akak tu sebab letak sewa rumah mahal sangat. Haaa..semua orang salah la sekarang ni. But I should have not blame them. Mesti ada reason kenapa semua benda ni jadi. Positif Japirah...positif. Sebab benda ni la aku tak start packing barang lagi. Serabut. Khamis ni Mak Su dah nak datang amik barang. Adoi la. Sometimes, I am bad at multitasking. Fikiran sering terganggu, emosi jangan cakap la. Memang dah sah sah terganggu. T_T Luar je nampak kental.

Terima kasih kepada yang sama sama tolong aku cari rumah sewa. Terharu. Nampak sangat aku ni desperate kan? Sampai ke FB pun aku hebahkan. Thanks to Kak Ros, Kak Linda, Mimi, Tim dan a few people lagi yang   bagi pertolongan dari segi moral support, contact number dan suggest homestay. So far, we have not made our mind yet. Still considering the RM 400 per month house. We were thinking of bargaining the price since the house is not fully furnished and the condition is not very good. There's only one fan in the living room and none in the bedroom. So, not worth it la bayar mahal mahal tapi dapat third class facilities. But I'm not good in bargaining. Wan is the right person to do this. There's only two possibilities if we start bargaining the price. One, the landlord will have a negative perspective towards us or in other words, tawar hati nak deal dengan kitorang lagi. Second, let go the house and start finding other houses.

May God ease our things.

p/s: Bosannya asyik ranting about rental house. T_________________T  Tak ada benda lain nak cerita ke????

6 comments:

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam dear gd morning sabar yaa.. memang selalunya macam tu.. bila kita cari tak dapat.. esok bila dah dapat tetiba ada 2-3 buah rumah yang kosong untuk disewakan dengan harga lebih berpatutan... lumrah...

[z@ck] said...

Shariah Abdullah Novelis..
wasalam akak.hopefully ada la lagi rumah kosong yg lain.saya dah hampir putus harapan dah ni kak. =(

angahpikah said...

hahahah.. smnjak ak dok area KL n Shah Alam ni.. ak rasa mcm murah ja 400. aprtment ak sewa la RM1100... mmg zero furnished. ada bran?

eDdY said...

kalo aq jadi ko pon z@ck..mmg mende ni le yg aq akan selalu citer sampai la settle..keh3..nyway gudlak k..cari ruma tu..insyaallah..dpt nyer nnt :)

[z@ck] said...

angahpikah..
wuih.mahalnya!! berapa orang duduk weh?

eDdy..
kaaaan..hehehe

Kittymuiza said...

sabarlah ye...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger