Online users

Follower

Tuesday, May 15, 2012

Wedding at Taiping : Final Part

Disebabkan saya ada banyak masa terluang, cewah...haruslah update lagi blog ni. Hohoho. Ini sambungan entry wedding kat Taiping. This is the final part. The reception day. The day I turn into somebody else. Caution.This entry contains loads of  pictures that will make you go uuuu and aaaa. 

Siapa nih? Kan I dah cakap. I turn to somebody else. Terima kasih to Kak Fatin atas solekan yang mantop ni. Nangis tengok muka sendiri after make-up. She did to 7 of us. Setiap orang, lain jenis make-up.Ikut kulit. Khai punya paling kejap sebab kulit dah memang sedia cantik. Tak banyak nak tambah.Just letak sikit dah cantik =) Gambar tuan tanah paling besor.Sebab apa? Suka hati aku la. Hahaha.

Bertindak sebagai tukang bagi door gift pada hari kejadian. Kemudian bergegas menjadi pengiring pengantin untuk masuk ke dalam dewan. Wah.Sangat busy you'olls. Door gift ada dua jenis. Satu VIP satu yang biasa.  Setiap kali nak bagi kat guest, kena tengok muka mak Wan dulu. Kalau dia bagi cue VIP, haa..baru bagi yang beg kelabu. Kalau dia tak buat muka, maksudnya yang biasa je lah.

That's the slowest walk I ever had in my life.Walkaway nak ke atas pelamin tak ada la jauh sangat dari main door. Kak Wan pilih lagu "Sedetik Lebih" sebagai background music untuk iring dia jalan.Bayangkanlah, lagu tu dekat 3 minit lebih. Kak Wan awal awal dah pesan jalan se slow mungkin. Sebab nak on the dot habis lagu tu dia dah sampai atas pelamin. Seksa habaq hang. Terkumut kumut jalan. Tak pernah aku jalan setapak demi setapak. Ini dah kalah Matrix tau dak.Oh. Hand bouquet kami buat sendiri (excluding me). Aku memang tak berseni benda benda kraftangan ni. Fail. Tapi lagu "Sedetik Lebih" sangat sesuai la untuk majlis kahwin macam ni. Syahdu dan menusuk kalbu. Sob sob. Terkesan di jiwa la senang cakap.

Antara teman seperjuangan yang hadir. Depa ni awai awai lagi dah sampai. Tunggu sampai pengantin makan beradab baru balik. So sweet la you'olls.

Katty jadi MC bersama pak cik DJ. Haa..Jangan tak tahu, Katty dapat gelaran pengacara Nona hari tu. Siap menyanyi lagi. Hebat mung ni.

After orang dah makin kurang, baru la kami dapat peluang nak makan.Itu pun lauk dah tinggal ciput je. Cukup la nak alas perut masing masing.Yang penting, puas hati dapat tolong family Wan.

 Memang aku rajin mengedit malam ni. Habis semua gambar aku nak potong potong kan T_T

Time ni semua dah bersurai dah . Tinggal kitorang ja kat dalam dewan. Harus la camwhore dengan pengantin. Pengantin dah tak larat nak posing atas pelamin, kitorang rampas takhta.Muahaha.

Oh.Lupa nak bagitau. Tema wedding Kak Wan kuning dan oren.That's why la baju kami caca merba. Ada kuning, ada oren. Hohoho.

Diakhiri dengan gambar pengantin yang sangat sweet.Amboi Rudy. Tak menyabar nampak. =P

-THE END-

4 comments:

et said...

semakin cantik adik zack kita bermakeup...hehehe anyway happy teachers day

eDdY said...

haha..rajin sgt tu sampai abeh sumer ko potong gambar tu..:P

shera haifa said...

gojes sngt tuan blog..smpaikan tak cam td..
;)

[z@ck] said...

et..
org tolong make up.boleh la jadi cantik kejap =P

eDdy..
=P suka hati laaaaaa

shera haifa..
wah.thanks you'olls =P

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger