Online users

Follower

Monday, June 25, 2012

New environment

Yuhuu! Lama kan aku menghilang. Nak menulis balik pun rasa kekok. Tulis sikit, backspace. T_T Ada berita gembira nak bagi tau ni. Rayuan permohonan nak stay kat Berapit diluluskan dan sekarang aku dah pun selamat berpindah ke sini. New environment, bigger bedroom, bigger house.Ada dapur, boleh masak. Duduk berempat ja. Actually rumah ni boleh muat 6 orang.Tapi disebabkan kitorang berempat ja yang dapat praktikum area sini, that's why la 4 ja. Lagi satu bilik tu jadi bilik stor.

Moving in is a very tiring process.Tambah pulak dapat rumah level paling atas sekali. Alahai. Tengok bangunan pun dah demotivated nak angkat barang. Bila pindah rumah baru, baru sedar sebenarnya barang sendiri adalah sangat banyak. Lepas satu, satu. Tak sudah sudah packing.Pffttt.Padahal baru masuk maktab awal tahun ni. Apa yang banyak sangat pun aku tak tahu.Kolopai kolopai yang banyak.Aku belajar word ni dari Kema.Kolopai tu bahasa nogori. Kolopai=benda benda kecik. Macam plastik baju busuk, plastik kasut, plastik makanan, etc. Haa..Benda benda tu la yang buat trip hantar barang jadi 3 kali. Naik turun tangga 5 tingkat sebanyak tiga kali untuk satu trip.Burnt calories banyak.Time tu je lah. Tunggu malam sikit, bantai makan macam dinosaur. Gain calories balik. Tak ada beza pun.Hohoho.

Selepas diubah suai, we decided to put the study table at the center of the hall. Study is the main priority isn't it? =P

Our tiny kitchen. Terus semangat nak mengangkut cooker dari rumah. This time la nak asah balik skill memasak yang dah lama tinggal. Nak dapur sendiri sangat kan? Haa..ambik hang. 

Master bedroom. Seperti biasa, berkongsi bilik dengan roomate sejatiku since zaman foundation, Jaleha. Ada toilet dalam bilik you. I like.

Mungkin akan letak tv di ruangan ini. 

Toilet 

 New housemates. Naia and Mufid.


Next week, dah start praktikum. Nervous. Tadi baru lepas meeting dengan cooperating teacher from that school. Very humble person. Rasa lega sikit la sebab dah tahu rupa cooperating teacher macam mana. Tak ada la terkejut sangat bila pergi sekolah nanti. 

p/s: Aku still hutang a few cerita Bandung dan Jakarta. Will try my best to get it done by this week.Next week maybe dah start busy dengan praktikum.

10 comments:

babycomel said...

mesti best kan persekitaran yg baru.. dpt jumpa kawan baru, orang baru semua pun baru.. gudluck eh kat sana tu ;)

aReLaN said...

selamat membiasakan diri ngan new environment.saya nanti kena pindah gak.mesti letih.waaaaaaaa

aReLaN said...

selamat membiasakan diri ngan new environment.saya nanti kena pindah gak.mesti letih.waaaaaaaa

NIZAM said...

takyah susah2 cr umah sewa kan. selamat start mengajar :D

standard r brg punye byk padahal nampak ckit sblom kemas kan. (-__-) bila masuk beg takmuat time tu br sedar, sy seorang shopaholic rupenye. hehe.

Cieut Nizar part II said...

Selamat berpraktikum zack! Go for praktikum cemerlang naa! ;)

shaty said...

berapa bulan praktikum nya ? umah kat berapit tu .. actually quaters guru ke ?

Qasey Honey said...

wah seronoknye dia...rumah pon selesa sgt2 tu utk 4 org...ha dah ade kitchen tu bleh la update n3 masak2 la klau free..hehehe...

pstttt biase la bile pindah umh...nth ape2 brg yg diangkut pon xtahu la...jadi pelikkan npe tetiba brg tu pon sikit pnya byk daaa...hihi

Sweetie said...

z@ck! Ojet pun sekarang jadi guru sementara di sekolah rendah dia dulu. Mengajak subject BI. Bulan Sept nanti balik semula ke U.

shera haifa said...

nk kene pindah gak.. adehhh rasa cm bnyk gak barangnye..

eDdY said...

berapit tu hostel ke? kena bayar sewa x?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger