Online users

Follower

Wednesday, February 11, 2009

i heard rumours saying dat...

laz nite while tgah kalut2 siapkan transcription Philosophy,*serabut+messy+x mandi lg* i got call from my frens from IPDA..*faten*..when her name appeared on my phone screen..i was like..happy+excited+rasa nk lompat till tembus bumbung..at least ad sum1 2 talk to and share my feelings at dat time..huhuuu..

talking bout her, we're meant 2 b 2gether i guess..coz..back in MRSM,we used 2 b close n hold important position in BWP..we have da same gila-gila perangai..n like to make fun of others.even sumtimes she likes to make fun of me..it's juz her..her natural being..ak lgsg xde nk trasa ngn dia..ak pn kdg2 mulut lancang gak..*org utara mmg cm 2 k*


me n faten in IPTI during EL Camp '08

n she told me about sumthing yg agak important la..so..4 those T.E.S.O.L , IPG student yg bc this entry..sila jegil kan mata anda luas2 and read every single word yg ak tulih k..haa..sj nk kasi saspen..hahaaha!!!

i heard rumours saying dat....
if you think back laz month when we have a meeting wif 4 women from BPG, there's one student yg raise dis kind of question *rasanya Farah kot*:

"are we confirm to pursue our dgree progrmme in NZ?"

n dis BPG pepil said that it's not confirm yet kn..coz..our so-called proposal x diluluskan lg oleh parlimen.plus, our current economy situation pn yg cm up and down..

but now..ngn berani nya ak isytiharkan yang kita mmg konfirm dapat fly NZ if kita pass exam la of coz..

and one more thing is dat only cohort 1 and cohort 2 will be sent to overc..after dis..there's no more link programme 4 TESOL programme where our *junior soon 2 b here in July 2009* will do their course fully in IPSAH..sbb IPSAH kn da upgrade jd standed cm other U..another reason..mesia tgh gawat skang ni!! sbb 2 byk link programme terpaksa d stop dulu time ni..ak rasa la..

so..bley di kata kan kita ni dlm kelompok lucky la coz dpt gak further study kt overc..bley la gak merasa angin wellington..god willing..

dis news i got from reliable source from other IPG students..it's up 2 u whether 2 believe it or not..dis news may encourage u 2 work harder and dun fool around k..dis is a serious matter and bersyukur la sbb d beri peluang untuk bt course ni..

even..

  1. ak rasa dis course agak susah and susah and susah.. :(
  2. ak still x ley nk adapt myself into learning independently..sumtime..huu
  3. i think my BI is s.u.c.k !!
btw.. ak akan berusaha lebih lg..doakan kita suma dpt fly g NZ..amin..


59 of us in IYC during Drama Course..
T.E.S.O.L cohort 1

12 comments:

kema hafilah said...

pirah...
nk jmp gk...
hg ingt g...

[z@ck] said...

huhu...
ang kidal..ak pn kidal...
heehehe

adaliciOus said...

amiin amiin...
*hembus hembus*

QisTina said...

insyallah..
all of us will fly,
*hembus2*

The Pen's Owner said...

beshnye tq zack..ternaik semangat..huhu..
anyway, should thank all of u yg ssh payah survey place utk dinner 4 us..
so tq bebyk...
and yeah, x mustahil pun ada bdk mktb yg dh terpesong..
alamak terlalu byk la komen ni :P

farah haris said...

sgt suke gmba itu
hhehe
lagi suke berita ini
hehehe

[z@ck] said...

ada&tina : sama2 kita hembus..tarik nafas lega..ehhehe

att : ouh..it's our responsibility 2 do dat..no big deal..

farah : suka berita 2 ek..hehee..

Cx Bob said...

with God willing.. aku x nak ckp pape.. huhuhu..

wan Salleh said...

wah..ada ura2 ke NZ ke??seronok bangat nih..boleh jumpa marina wellington tu..hehe..neway, usaha la k..hujan batu di negeri org..hujan emas negeri sndiri.baik lg negeri sendiri..eh,btul ke??

angahpikah said...

ceh kuigtkn siapa zack ini..

ropanya kamuuu..mari la kita berblog bersama hehehe

[z@ck] said...

wan salleh : erk..ak rs ad sumthing wrong la ngn ko nye 'madah' 2...

bob : insyaallah bob..

pikah : d dunia blog, ak lebih dkenali ngn pggilan zack k..hahaha

iZzy aNne said...

Program berkembar TESL

PUTRAJAYA 13 Feb. - Kabinet telah meluluskan pelaksanaan Program Kembar Praperkhidmatan B. Ed (TESL) antara Institusi Pendidikan Guru Malaysia (IPGM) dan universiti luar negara bagi pusingan ketiga.

Menteri Pelajaran, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, kelulusan itu selaras dengan usaha untuk menambah bilangan guru Bahasa Inggeris yang fasih, berkualiti dan dapat menguasai ilmu pengetahuan dengan baik.

''Kementerian Pelajaran sudah meluluskan penyertaan seramai 1,000 pelajar untuk dua kumpulan bagi menyertai program itu,'' katanya dalam kenyataan akhbar di sini hari ini.

Beliau berkata, program itu bertujuan menambah bilangan guru Bahasa Inggeris berkualiti menerusi model 1+2+1 untuk bakal guru sekolah rendah dan 3+1 untuk guru sekolah menengah.

''Untuk pengajian kategori sekolah rendah, tahun pertama dan keempat akan dijalankan di IPG Malaysia manakala tahun kedua dan ketiga di universiti luar negara.

''Pengajian kategori sekolah menengah pula tiga tahun pertama di luar negara dan tahun terakhir di IPG tempatan," katanya.

Beliau berkata, universiti luar negara yang terlibat dengan program itu ialah Canterbury Christ Church University, Macquarie University, University of Auckland, University of Warwick, Queensland University of Technology, University of Portsmouth, Victoria University of Wellington, University of Otago dan University College Plymouth St. Mark & St. John.

Menurutnya, keputusan untuk mengadakan program berkembar ini diambil atas keprihatinan serta komitmen berterusan kerajaan untuk memajukan pendidikan negara walaupun dalam suasana ekonomi semasa yang tidak menentu.

~sila2 bace~

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger