Online users

Follower

Friday, April 3, 2009

dear diary..

sejenak ak terpikir apa fungsi sebenar blog? adkah ianya lebih kepada luahan perasaan atau ketidakpuasan ati terhadap pak cik guard skola yg tidak membenarkan kau masuk slepas lagu Negaraku dimainkan? ataupun lebih kepada diari dimana setiap pergerakan kau direkodkan di dlm blog? kau bgun tido,kau berak,kau makan,kau tersepak batu tgh jalan dan kau ketemu crush kau sewaktu pulang ke hostel sumanya kau crita di sini..

sebenarnya terpulang kepada individu itu sendiri mahu menjadikn fungsi blog ke arah mana..ak tidak kata kau salah jika kau menceritakan hal peribadi kau d sni atau kau membuat dajal pada org lain..itu hak kau..

diari ak ari ni :

7.30 pagi : ak turun assembly..terlupa untuk memakai kad matrik..mujur tiada spotchek dijalankn..terlihat kelibat bob di barisan kelas Z1C.ak kagum..hahaha

8.00 pagi : kelas Human Development bermula..short quiz..soalan ditulih tetapi jawapan...?? aahh..ak blank seketika..tercari2 key word utuk soalan yg diberi..kantoi sedikit disitu..

9.00 pagi : kelas yg plg aku takuti saat ini..kelas Muzik..berlaku sedikit perselisihan faham antara budak kelas..tp jgn risau..tiada tumbuk menumbuk berlaku..menunggu lecturer bagai menunggu durian gugur dr pokok..sabar sahaja..penilaian repertoire akan berlangsung..semua ahli kelas berperang dgn emosi dan rekorder..hingar bingar bilik muzik dgn bunyi rekorder kami yg sememangnya tiada langsung harmoninya..ak berpasangan dgn syamel..

9.45pagi : ak dan syamel dipanggil msuk untuk di nilai..muka harus acting cool..kami masuk dgn yakin..gaya jalan ala2 menteri menang kerusi adun..perasaanku gusar dan gementar melihat lecturer mengeluarkan not yg perlu dimain scr spontan..aahh..ak panik...lantas memohon untuk diberi masa untuk berlatih..tetapi..pintaku direjek..syamel pula mencuba merayu..juga tidak diendahkan..setelah beberapa minit..akhirnya lecturer mengalah..kesian melihat kami terkebil2 membaca not satu demi satu..hampir sejam berlatih..akhirnya kami berjaya..

6.00 petang : match netball dgn UITM..ujan menggila..jd kami pn turut menggila..bermain netball dlam ujan adlah satu perkara gila yg pnah ak buat..berbekalkan dgn kasut yg bunganya sudah hilang..ak gagahi jua merelakan diri dinodai oleh hujan..aaah..basah kuyup bdanku..namun semangat perjuangan ku masih tinggi dlm diri..jiwa kental..hasilnya...pasukanku berjaya mendahului dgn mata 7-6..pulang dgn hati yg senang lenang dan membawa payung ijau giordano milik rumetku..

malam : sesi melepak dgn teman2..kami berjamming dgn gitar br ky..menonton wayang dlm bilik dan skang ak beron9 sampi pagi buta..smbil sblah tgn lagi ligat berbalas msg dgn seseorg..

ak masih belum mengantuk...ap harus ak buat???

7 comments:

Cx Bob said...

aku suke jamming di bilik..
lagi2 kalo sorang2..
hahaha

Mr Daha said...

mak aii.. dah macam diary harian la plak.. menarik gak wat blog gaya camni.. :P

korang ada kelas muzik? npe kami xda? huh.. xpuas ati tul..

Tahniah for netball.. on9 smpai pagi? xpnat ker? hebat2.. still bertenaga lagi upenya.. dah2, g titow.. :)

♫amarjari♫ said...

zack kena noda ng ujan
=.="

TOPMAN said...

ha.. dlm banyk2 part, TOPMAN nak tnye satu je.. part yg last skali.. msg dgn sape tu??? hehehe

b@bi gOlek said...

haha
diary full kot..
gile ah
teratur kehidupan..
ahah

The Pen's Owner said...

nk tlg jawab soalan mr daha..huhu..
kitorg ade muzik, tp itu sbgai Complementary studies je.. so sem ni je ade..

huhu...bak kata cik zaaba, syamel msuk dgn pnuh confident nyer..

[z@ck] said...

cxbob:layan blues la 2...hahahaha

mr daha :ko xyah la nk jeles...klas muzik memenatkan..hehehe..

amarjari :ouh! da x suci!

topman: msg ngn sygku la..hahaha

babi golek : teratur la sgt..tido xckup gara2 tenet..wuuu..

att : hahaha! muka kena menten konfident...ngee~

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger