Online users

Follower

Monday, December 21, 2009

Siapa tak nak kahwin?

Curi dari FB Biel Ridz. Ampun ya kak.

Seronok bila tengok saudara atau kenalan terdekat yang sudah berkahwin. Kalau buka FB, nampak saja gambar wedding, terus click. Satu persatu gambar akan ku belek. Tersenyum keseorangan. Macam aku pula yang kahwin. Cantik.Kalau dekat Alor Setar ni, selalunya orang ambil gambar dekat Masjid Zahir, Menara Alor Setar, Istana ataupun sawah padi. Memang terbaek la.

Bagi aku, perkahwinan adalah sesuatu yang indah dan seharusnya dilaksanakan dengan sempurna. Once in a lifetime tu beb. Kau ingat kahwin macam main masak-masak ke? Rasa tak sedap, buang. Seharusnya majlis itu mengikut kemampuan kedua-dua belah pihak.Kalau diikut trend zaman sekarang, harga hantaran diletak berdasarkan tahap pendidikan si dara. Kononnya kalau si dara ada degree, harganya mahal dari si dara yang ada diploma.Paling lekeh pun si lelaki kena ada 10 ribu dalam tangan kalau nak sunting anak dara orang.What the hell nak letak mahal-mahal? Lepas kahwin, mari sama-sama makan pasir goreng cicah air selut. Sedap.

Lagi satu, sekarang ni musim manusia mengawan kot. Semua member dekat FB pakat tukar status dari single ke in a relationship, engaged and married to si polan. Hoh. Gua tercabar beb. Ada siapa-siapa nak in a relationship dengan aku tak? Gila promote diri minah ni.

Selesema makin ok selepas menelan ubat soluble. Sumpah aku tak nak minum dah soluble selesema ni. Pahit yang amat. Ingatkan rasa macam air sprite sebab bila letak soluble itu, dia mencair lepas tu keluar buih-buih macam gas. Tipah tertipu.

Okie tawan-tawan. Nanti kitew update lain yew..Nak kuar dating jap.Blergh..Annoying gila.

37 comments:

Monolog said...

musim mengawan? haha. lawak sungguh.

Fatin Aliyya said...

haha.part yg plg suka = sawah padi.:)

ai, nk sehat kn teln yg pait.:P.hehe.

Cik Dila said...

orang lain kat FB tukar status in realtionship..married..bla bla bla...aku plak tukar status jadi widowed..oh,so sad.
btw,kawen jemput aku tau..hehe

adaNiff said...

nak tawen gak.... haihh...

miss bla bla said...

aku ni jgn kata kawen, kat kolej aku x kwn ngan laki sgt...aku xth la knp, ms kat skolah dulu xpe la plak..eh aku suka laki ok..hahahahhaha

Fatt Chin Choy said...

aku doakan ko kawen cepat
hehe

angah iza said...

mak....tolong kawen kan aku :P

'AQILAH said...

lama lagi mahu kawen

joegrimjow said...

nak kawen 2 taun lg la
erkk
ke taun depan

Elle JmDean said...

nnti wa tolon cr jejaka utk lu ekk.. hahahahaa

Softtouch [Hanim] said...

xpe..nnti ade jodoh khawin lah kamu zack....yg penting p blaja dulu yer..tp masa blaja kalu nk kaiwn pun ok ape....he he he

-itu gadis- said...

jom tuka status in relationship with me kat fb..hehehehehe..*gurau je*
^_^

suezensuzanna said...

aku nk kahwin next year!

Framestone said...

he...23x buh je complicated kat status facebook... ok ape kan

ala jgn la sedih...

ade gak yang single2.. tau2 terus kahwin

ade gak yang couple2... at the end xde pe2

ade gak yang bertunang.... tau2 je.. byk dugaan gitew

ade gak yang khwin... tapi xseindah apa yang ingin kekecapi...

pe2 pun pasti ada ketentuan dariNya.. mungkin bukan hari ini atau semalam.. maybe esok lusa atau akan datang

hanya berusaha & tawakal... insya'lah di permudahkan olehNya

BroFramestone Blog

diba said...

ceh..nk g dating..alala...sttus kt fb tu ape brng..kdg sbelh pihk je lbih..haaa

avid gunner said...

10 ribu utk budak degree? nonsense..
makcik aku yg phd tu pun rm5k je hantaran dia...mak bapak bebudak skrg je mandai2 letak mahal2...

I_Hate_Lolipop said...

nak kawen ngn bang chik leh?

::PoRcUpiNe:: said...

hahaa kakar la u ni....
mehhhhh kawen beramai2

::PoRcUpiNe:: said...

hahaa kakar la u ni....
mehhhhh kawen beramai2

Zamz said...

isk 10k je ke..duit hantaran je dah bape huhu...nasib baik aku dah kawin hihihi

Att Ashburn said...

tengah selsema gak ni..
relax la zack, waktu single la nk enjoy

Melz said...

jom kawen ngan aku jom

mamma mia! said...

agk ah pomot. ha3. status aku single wat?

QisTina said...

haha..
zack bunyi cam desperate je..
hehe..
cool cool. relek dulu.
:P

kojah said...

aku kawen lmbt lagikk...

weh, aku nmpk baju sejuk kt mng...lawa giler...bawah 100 la...skang kan ngah sale...ingt nk beli utk ko...tapi xtau saiz ko lak...huhu

miss lolly said...

ahahhaha.

shaye pom. kalu lelaki dah lama ngorats anda :)

Useriez said...

yaya memang betui.. lepas musim banjir, musim mengawan la plk.. huhu

Putra Al-Maliki said...

awak biler pulak? x teringin ker nak jadi permaisuri sehari.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

[z@ck] said...

Monolog...
klu lawak..gelak besar lagi!ahahaha..

Fatin Aliyya..
ha'ah..cantik ok background sawah padi..

Cik Dila..
eyh..mesti..ko pn jgn lupa panggil ak..hehehe

adaniff..
ko calon da ada..kawin je la..hehehe

[z@ck] said...

miss bla bla..
sila tingkatkan skill bersosial anda..nescaya nanti ramailah kawan lelaki anda..hehehe

Fatt Chin Choy..
ak tggu ko ah fatt.

angah iza..
da x lama kan..hehehe

'AQILAH..
betul2..calon pn tadak lagi

[z@ck] said...

joegrimjow..
joe! ko dah ada calon ek..happy for you!

Elle JMDean..
whoaaa..kecil tapak tangan..nyiru gua tadahkan..ahahaha

Sotftouch Hanim..
cari nahas tu kak..savings pn tadak..ahaha

itugadis..
jom2..ahaha

[z@ck] said...

suezensuzanna..
jgn lupa jmput ak..if free..ak pergi ok.. =)

Framestone..
sungguh berinspirasi komen ko..thanks bro!

diba..
cakap je nak g dating..padahal x p pun..ahaha

avidgunner..
itulah realitinya mak bapak zaman sekarang..

[z@ck] said...

i hate lolipop..
ahahaha..hai bakal adik ipar!

Porcupine..
jom..ahahaha..

Zamz..
nasib ko mmg baik..

Att..
att still keja lagi ke skang? work hard ok..hehehe

[z@ck] said...

Melz..
(tersipu malu)

mammamia..
x baik woo menipu kt FB..ahahah

Qistina..
hohoho..despret gila ni..

kojah..
apa kata ko rembat je dulu sweater tu..ahahha

[z@ck] said...

miss lolly..
fuyyohh..ahahaha

useriez..
lpas ni musim apa plak ek..

Putra Maliki..
kalau xda sang raja tak guna gak jadi permaisuri kan..

superb girl said...

huuhu..
aq mmg ske psl kawen2 nih..
sume bebudak kls aq tau yg aq mmg tringin nk kawen..haha..cm siot jer..
mmg btol ape hang ckp..
sape yg xnk kawen??
bebudk jirn aq pon siap couple2 da..huhu..
xpatut!!

PinQib said...

hehe., zack ko ni
slalu kawn
ajak tau nanti kawin
orang lawa lehhhhh aaaa

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger