Online users

Follower

Saturday, March 6, 2010

Saqiba dan brooch

Hari ini tak ada kelas, so kami satu rumah sepakat nak pi town dan restock barang dapur. Bajet macam boleh bangun awal pagi tapi end up pukul 12.30 tengah hari baru keluar rumah. Dah la perut duk lapaq.Bawang besaq dah habis. So, nak masak pun macam tak syok. Elemen penting tu. Heh.Itu yang gagah juga keluar cari barang tu. Tak best la masak tak cukup bahan kan.

Ok. Enough of that. Aku jumpa kawan baru tadi. Namanya Saqiba, seoranr muslim dari Pakistan. Kebetulan dia kerja kat City Stop which is my fav place to get top up. Memang dia boleh kenal la muka aku ni sebab everytime nak top up, tuju situ. Perkenalan kami bermula dengan brooch yang aku pakai. Hari ini aku pakai pashmina. Memang lilit sakan la sebab kain dia panjang. Bagi yang perempuan mesti tahu macam mana rupanya kalau pakai pashmina. Kiri kanan atas kepala penuh dengan brooch.Saqiba puji brooch aku cantik.

Katanya susah nak cari brooch kat sini which I totally agree and all this while she's wearing a hijab without a single brooch. Memang perasan la cara dia pakai tudung tu agak selebet sikit.Aku tak tahulah kat tempat dia memang tak ada jual atau apa sebab dia baru duduk sini setahun lebih. Dia siap nak order lagi brooch dari aku kalau aku balik Malaysia. Nampak sangatlah dia macam terdesak nak pakai brooch. Heh.Kesian pula. Siap dah tukar nombor phone dan e-mail lagi. Thinking of giving her some of my brooch. Lagipun, aku bawa banyak. Borong sakan before datang sini sampai tak terpakai. Lebih baik bagi kepada yang memerlukan kan.

16 comments:

ciare (^_^)v said...

haa bleh wat bisnes brooch kat sana :D

[s][u][e][h][a][n][n] said...

heeeeeeeeeeee klakar la pulak..mesti saqiba tu tgk ko ingat kat brooch :p

QisTina said...

zack..tina pun ader owg puji gak pasal brooch.
tina pakai brooch bentuk kucing.
pastu cashier mat salleh nie puji lah.

it's that a cat figure?
ohhh, so adorable!!

hehehe..kembang kempis hidung tina..
hahaha..

=MissRynn= said...

wat bisnes terus.. hehehe

AcanCapik said...

hang meniaga kt sana, aku jadi supplier... amacam?

Kamsiah said...

buleh buat bisness brooch nampak gayanya...

[z@ck] said...

ciare..
haha..x balik modal nanti sis

suehann..
ha..tau x pa..mmg pun..muka brooch T_T

Qistina..
wah..kembang kempis la hidung ang tina..lepas ni pakai brooch gmbr zirafah pulak..heheh

Miss Rynn..
haha..tak kot..dah la payah nk blik Mesia..

AcanCapik..
ang pandai ka pilih brooch cantik2..?? teett

Judiene said...

thinking about introducing me to her??
;P

Softtouch [Hanim] said...

baiknya zack..dpt pahala sbb bg kwn baru tu..mesti dia suka...

[z@ck] said...

Judiene..
ang tu da la dagu berbalut..ada hati nk menggatai lagi naa..

Softtouch Hanim..
ehem ehem.. =P

black_mel said...

haha..siap mengata dia pakai tudung selebet lg..haha....

yup2..bg la dia brooch 1 sbg kenang2an

mysara newrie said...

Kak Zack, org kat sini berooch die dh hilang jugak nie. hehe

x-po said...

nk i pi sana melawat u tak? hehe

Fathi Adha said...

best la boleh buat bisnes kt sana.. haha..jual brooch, order dr Kg..

:)

Kuda Kertas said...

btol2..bersedekah amln mulia..

YobSumo said...

bagi wei. selagi saqiba simpan brooch tu, selagi tu lah kau ada dalam ingatan dia. best tu. weewittt!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger