Online users

Follower

Wednesday, May 26, 2010

Boot. Satu keperluan atau kehendak?

Sekarang Welly selalu hujan. Boleh dikatakan setiap hari hujan non-stop. Kalau tak lebat pun, mist. Aku kalau boleh malas nak membeli boot ni sebab kena pakai dengan skinny. Aku dengan skinny macam sarung nangka tunggu masa nak pecah. Memang tak sesuai. Jenuh sumbat peha drumstick ni dalam skinny. Tapi, memikirkan running shoes yang macam tak tahan kena air, takut lekang, kena la beli juga satu boot ni. Buat spare.

So far, asyik tertangguh ja hajat nak membeli boot ni. Ada ja benda lain yang nak kena setel. Lagi satu, macam berat hati nak beli sebenarnya. Hahaha. Sayang duit punya pasal. Itu yang asyik tertangguh. Ikut hati nak je pakai boot phua chu kang tu. Senang. Konfirm tak lekang.Cuma kena tahan mental dan fizikal la. Konfirm orang usha pelik punya. Kalau laki pakai, tak apa lagi. Ada oh budak kelas aku pakai boot berkebun masuk kelas. Style habis. Dah la muka classic. Jambang colour gold. Hihihi.

Ceh. Beli boot berkira. Kalau beli baju or coat tak berkira pula kan. T_T

21 comments:

Whoopz said...

Beli boot doc marten zack.. Mesti ranggi kalau hang pakai.. :p

sI tEDI said...

nape tak bawa yg PCK nye jek

NeenaAnuar said...

zack beli lar boot yg kat bahagian bawah tu! sure ranggi abis! akak sukee arr yg tuuu! hehehe...

AcanCapik said...

nak aku postkan ke yg pck punya?

cikgu aku kat sini, pakai boot tinggi ada ladam, strap merewai. smart giler. huhu...

Chik chuMeLL said...

woohooo...heart gile ngn boot..tp tula..betis ni bunting padi..comey je..hahaha..

Jijahh @ f.k said...

hmmm .. pakai je la .. lagi lagi kaler kuning ke .. pink ke .. yg terang terang kaler dia .. sure lepas tu ramai FOLLOW .. hehehe yg penting ikut kemampuan ...

p/s : jijah suka boots gak .. cekci je nampak ..

Redbloodsnow said...

KEDUA² KOT ZACK..HEHEHE. AKU SUKE BOOTS. TP YG TAKAT ANKLE JEK LA..HEHE. STYLO DI PAKAI DGN JEANS...HIKSS

KERAK NASI said...

perempuan ada 9 nafsu..
semua kehendak jadi keperluan..
wahahaha..

Peri PiA said...

boot PCK tahan lask woo :D..sembur la kaler pink hehe

ak suke boot 1/2 yg selalu tgk dlm drama korea cun hbs

skinny jeans??ak mmg lupakan ..owh drumstick ku :|

[s][u][e][h][a][n][n] said...

ahhahaha..lawak la hang zack..ko beli la 1..puas hati hihihihi

PCk punyer pun cam stylo jek heeeeeeeee

Dee said...

beli jelah zack..dh kalo keperluan..bila lg nk pakai boot..xkan kt m'sia kot..hahaha..

Ilham Liyana said...

aku teringin gak nak pakai boot. tapi mahai. T_T

ellis suriyani said...

heee..jalan tengahari sementera intenet x bengong..uhuhu

[z@ck] said...

Whoopz..
doc marten? aku tak pernah dgr.

si tedi..
tak tau yg welly ni boleh than juga lebatnya kalau hujan. T_T kalau tak dah lama angkut dari mesia

NeenaAnuar..
mak aii sis..tajam benar heelsnya..nak pakai pi kelas ja pn..hehehe

AcanCapik..
kang pakai yg ada ladam org ingat aku ni koboi plak.

Chik Chumell...
hahaha..bunting padi..i loike

Jijjah @ f.k..
adasatu kedai yg murah..nanti bila ada free time nk terjah =P

Redbloodsnow..
haa..me too..tak nak over2 sgt..

KERAK NASI..
yup. betul.tak dapat dinafikan

Peri Pia..
sis pn masalah drumstick gak? hehehe

suehann..
stylo habis kan?hahaha

Dee..
iA nanti beli =)

Ilham Liyana..
bodek la k-pop daddy hang.. =P

ellis suriyani..
sila2..

kathy jem said...

alaaa beli jer..hehe

[z@ck] said...

kathy jem..
jika ku punya banyak duit..ku akan membeli tanpa berfikir pnjang =P

HonEyBuNNy said...

beli la zack..bila g nak ada kasut bot..ehhe

[z@ck] said...

HoneyBunny..
baiklah

orkedanza said...

zack..4 me boots mmg jd keperluan ms winter sbb thn sejuk. klu pkai pumps or sneakers skt tapak kaki bile jln..ble pkai boots br sedap nak jln. so kesimpulan ia satu keperluan bukan kehendak or bukan utk bergaya semata mata..hehe.

[z@ck] said...

orkedanza..
thanks! =)

ARC™ said...

nafsu tu zackkk..basek ko blsanje aku nandos ade pekdah

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger