Online users

Follower

Monday, July 5, 2010

Hari sardin

Al-kisahnya waktu first day jalan-jalan kat Auckland, bersemangat kami bawa bekal makanan.Takut lapar dan nak jimat duit.Maka, kami pun buat lah lauk sardin bersama nasi putih.Diusung bekal kesana kemari.Setiap kali berhenti ambil gambar, beg ditinggalkan di tepi.Tak layak nak interframe.Menyemak pose ja.

Pintu toilet muzium ada sensor.Terbuka sendiri.Jadi jakun sekejap.

Akibat disisihkan, bekal sardin merajuk dan menumpahkan kuahnya di dalam beg.Oh no.Habis satu beg pink I berbau sardin.Gila kuat bau dia habaq hang.Tak cukup dengan itu, disebabkan gelabah punya pasal, habis dengan dress dan cardi pun terlekat kuah sardin.Ya ampun.Badan bau sardin!

Mujur dalam muzium ada toilet.Kalau tak, aku jadi sardin berjalan.Tsk.

Moral of the story, jangan bawa benda berkuah waktu travel jauh.Tendency untuk tumpah sangat tinggi.

12 comments:

Peri PiA said...

alolo,xper tetap wangi :D

nak msk sambal sardin la,hehe

syafawani said...

alamakk..hehe..xpe2..janji perot kenyang.ihik

Softtouch [Hanim] said...

adoi bau sardin..xpe xpe..bau sardin sedap apa..he he he

Hizami Rahim said...

haha.
sardin sodap la.
:D

LORD ZARA 札拉 said...

gigih kau basuh sardin sempat amik gambar~

he he he~

ku nak cakap, tandas dia lawa~

Whoopz said...

Hahah.. Hang p0sing senget sgt k0t zack.. Tu pasal la tumpah kuah sardin tu..

mUnie UncLe hUsin said...

petua:
isi kuah dalam plastik dan diikat terlebih dahulu.. baru dimasukkan ke dalam tupperware..
sekian..

khidmat masyarakat dari Jerteh, Terengganu.. huhu~

MieZa said...

lawak lar hang nie....

Rara Nasiha said...

sardin sedap ape? hehe

dee said...

sardin tetap the best kan..hari ni baru je lunch sardin..En,Nadzri msk sardin ari ni...:)

Dee said...

lenkali buat sandwich sardin je...lebih mudah dibawa..

Eciz said...

cepat cepat la post gambar ye. nak tengok. da ada salji?? nak tengokkkkkkkkkkkkk! beshnya

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger