Online users

Follower

Tuesday, August 10, 2010

Puasa hari Khamis

Hey, saya start puasa hari Khamis la.Jangan jealous ye.Hahaha.

Pada mulanya tak konfirm whether Wellington akan start puasa awal sehari atau lewat sehari.Aku assume start awal sebab masa pun awal 4 jam dari Malaysia.Tapi theori ini tak boleh pakai ok.Kena tengok anak bulan.Aku tak faham sangat dengan perkiraan anak bulan ni.Tengok dua hari sebelum ke atau apa.So, just rujuk kalendar Islam saja.Jarang kot tarikh start puasa nak lain dari kalendar.Selalunya betul kan.

Bajet hari ini dah 1 Ramadhan. So, semalam dalam kelas agak bermuram durja la sebab ada sehari lagi nak makan puas-puas macam dinosaur.After kelas, pergi prayer room untuk solat Asar.Then, ternampak risalah pasal puasa.Siap ada prayer time lagi.Expected 1 Ramadhan is on Thursday.Weehuu.Terus riang gembira sebab ada masa lagi nak makan puas-puas.Hahaha.Teruk gila kan perangai.Orang lain cukup suka nak start puasa tapi aku macam down pula.Bukan apa.Rasa nervous pula nak sambut Ramadhan kat sini.Eceh.

So, kepada rakyat Malaysia yang membaca blog ini , Selamat Menyambut Ramadhan esok dan jangan lupa terawih ye malam ni.Hehehe.

p/s : Kenapa perlu hehehe kat belakang ayat tu haa...? Saja nak perangat korang.Kahkahkah.

9 comments:

baincardin said...

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak :)

sizukaDeboss said...

sungguh ke zack kite pose ari khamis?mksudnya raya nnti pun lmbt sehari lah kan?

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

dahtu ko pun raye lambat sehari dari kitorang la kan? emm time tu siap ah ko zack. ehehe.

[s][u][e][h][a][n][n] said...

selamat berpuasa zack :)

Softtouch [Hanim] said...

selamat berpose diperantauan utk zack...jgn tuang puasa yer...:)

pearl apple said...

selamat menyambut ramadhan al mubarak...huhu...

Dee said...

xpe..kami raya dulu..hehehe..

selamat berpuasa zack..maaf kalo ada salah silap..

eDdY said...

selamat berpuase z@ck...
jgn dok ponteng plak..hihi

dee said...

selamat berpuase:)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger