Online users

Follower

Friday, October 22, 2010

BIla dipendam, ini jadinya...

Aku jarang nak marah but sekali aku melenting, seminggu aku tak bercakap dengan orang tu.Tak pun aku tarik muka.Memang style aku suka pendam.Malas nak kecoh, malas nak besarkan hal yang kecil. Fikir mungkin suatu hari nanti orang tu akan berubah.Kasi chance la lebih kurang.Tapi kalau sampai sekarang pun perangai still tak berubah, still bahlul tak reti bahasa, still nak berkira dengan aku, memang silap orang la der.

Hidup jangan selalu bergantung kat orang.Lambat laun orang akan naik menyampah.Faham faham sendirilah.Kalau buat sesuatu, biarlah ikhlas. Jangan berkira. Jangan ungkit.Aku malas nak perang mulut sebab aku tak pandai.Nanti aku gagap.Nanti aku yang tak boleh kawal diri.Takut rambut tercabut dari kulit kepala ja.Perang kat blog pun kira dah baguih dah.Rasa lega sikit.Nak menjerit dalam bilik kang orang ingat aku sawan babi pula.

Naah.The other side of insan tinggi.

8 comments:

Dee said...

lega dah? harap2 dh kurang stressnya..apa kata terus terang ngan dia..takut nanti dia x tahu kenapa zack x bertegur sapa dgn dia. X best bila kita x tau apa salah kita..tau2 je org xnak berckp ngan kita. Be matured..talk n settle things ok..harap2 dpt diselesaikan cara baik..

PIDUT ASiS said...

sabaq-sabaq..tak lama lagi nak balik malaysia dah..kat malaysia hang jerit pon,orang tak kesah..sebab ramai jugak orang kena sawan babi kat malaysia..

Post Terhangat...

Semuanya Tentang Hati

little ain said...

baru je lepas tak cakap dengan rumet seminggu. malas nak melenting, diam diam sudah,pastu kesannya, seminggu tak bercakap. huhu we have something in common.

Cik Aien said...

awat hang z@ck? masalh rumahtngga ka? relax, balik malaysia nnt hang failkan Saman je kat kawan hang tu..

adrinaqamarina said...

dia salu pesan, kalau marah ke ape ke, jangan pendam nanti jadi penyakit hati. haish. tapi rina pon jenis pendam memendam.

mieza_707 said...

ramai rupenye type cam beta jugak.. haha.. marah2 pendam, meletup sorang2.. sabar ye kakak (^_^)

att said...

takut dah att.
hehe.

eDdY said...

sabar k..
aq pon camtu gak kadang2...
marah sorg2..
tuleh dlm blog...
pastu x ckp ngan org tu dah...
pernah skali tu sampai sebulan kot..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger