Online users

Follower

Sunday, October 10, 2010

Salah ke terkenangkan ex?

Ada yang tanya kat formspring apa pendapat kalau kita asyik teringat kat ex kita sedangkan kita ada boyfriend sekarang.

Jawapan aku : Tak salah kalau nak teringat kat ex kita sebab itu benda biasa. Normal la kalau sekali sekala teringat kat ex kan. Tambah-tambah kalau ternampak benda yang remind of him. Contohnya lalu kat taman tasik mula teringat pernah dating kat situ dengan ex.Heh.Kadang-kadang rasa syok pun ada bila terkenang kisah lama.He was your ex, was a part of you in the past.Cuma, kena selalu ingatkan diri tu sekarang kita sudah ada yang lain. Kena pandai control perasaan.Jangan biarkan perasaan menguasai diri.Agak agak kalau teringat sangat ex tu, cepat cepat contact current bf cakap I Love You. Hahaha.Boleh?

p/s : Sungguh aku tak expert sangat bab cinta ni. Ini pertama kali dapat soalan cinta macam ni.

15 comments:

Queen M said...

haha..ak bace soklan tuh :P

farah haris said...

mungkin salah mungkin tak
depends. hahahaa jawapan standdard :P

ckynwan said...

tipu lah kalau tak ingat langsung kan kat ex. cmne2 skalipun mesti teringat tapi kena pandai2 la kot hehe

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha depends on how the relationship ended kan, bila terkenangkan tu, bukan semua dengan perasaan positif, ada yang rasa geram, marah, haha nak2 kalau kene curang/tipu. =P

Eyda Sheyda said...

i ingat my ex bf smpai skrg.. coz i still love him.. wahahahaahhah!!

.:lilylimelite:. said...

soalan tu xsalah tp org nye yg salah.

inSan leMoh sEgalo2nyo said...

teringat tak salah tapi mengingat salah..huhu

its ok teringat tp jgn plak dok cerite kat gf atau bf skang..

"awk2 dulu kan mase i date nagn exbf i romantik sangat...die siap suapkan i ice-cream lagi"

hahaha...

Secret Drifter said...

depends la... sbb sometimes kita being on that situation...

PIDUT ASiS said...

aku dok teringat kat hang ja..salah dak??hahaha

Post Terhangat...
Peti sejukku Berkumuh Lagi...

Encik Psychopath said...

pantang nenek moyang rindu bekas kekasih. huh.

eDdY said...

hehe..kena la sentiasa beringat..

syafiqah ezam shah said...

wah boleh jadi doktor cinta!haha

Cik Ayen said...

xsalah :) tp jgn smpai ttba berharap hbngn lama terjalin semula .. bahayee

Whoopz said...

Kalau dah terkenang tu, diam2 dah la.. Smile n let go.. :p

iphud said...

wew keren Mobil Keluarga Ideal Terbaik Indonesia <= nitip linknya ya sob...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger