Online users

Follower

Sunday, October 17, 2010

Trend kahwin zaman sekarang

Sekarang dah jadi trend untuk orang yang nak kahwin buat pre-wedding shoot dan montaj kahwin.Memang seiring betul dengan teknologi sekarang.Montaj pula bukan buat guna video maker, tapi upah geng pro. Kualiti memang cantik. Kena pula kalau letak lagu jiwang, kita yang tengok ni terus into mood. Terus rasa macam nak kahwin juga.Gitu.

Bagi aku benda macam ni perlu sebab once in a lifetime.Kahwin ni bukan boleh rotate, bukan boleh ulang banyak kali. Biarlah ada kenangan. At least kalau bosan, boleh replay video kahwin.Tak pun simpan buat bekal nak tunjuk kat anak cucu. Sweet gila.Hahaha.Penting untuk ada network dengan photographer so that senang nanti nak minta tolong time kahwin.Boleh minta harga adik beradik.Hehehe.

Kad kahwin pun makin canggih la ni.Pakat ligan semua nak letak gambar.Bagi aku tak surprise la letak gambar kat dalam kad kahwin.Hilang seri.Eceh.Biaq la rahsia sampai ke hari kenduri baru reveal muka.

p/s: Ni apasal cerita pasal kahwin ni? Gatai nak kahwin dah ka?

7 comments:

adrinaqamarina said...

letak gambar hitam putih. bleh? ke gambar muka separuh, lagi la berdebar3. haha.

~HANA~ said...

pre-wedding tu gambar mesra macam orang dah nikah. x sesuai utk orang Islam. better buat after wedding. kan lebih manis :)

marinahunny said...

dh cukup umur xpelah..

akak stuju dgn hana, gambar² pre-wedding tu mcm org dh nikah.mesra semacam je..x sesuai lah..

Eka Yucika said...

betul2
*eceh sibok gk*

gmbr pre-wedding ada jer yg pndai jaga x over2...yg over tu jer yg xbest...dah mcm nikah dah dia punya mesra..xsesuai ngn org Islam, an??

HEHE..
sukerrr bc entry ni even pendek jer
*mood gatal nk akwen jgk :P *

eDdY said...

kalo nak suprise...letak gambar lubang hidung jer kat kad kawen tu..haha
aq pon x setuju ngan hana...
cam org dah kawen..padahal maner leh aper2 b4 akad nikah...huuu

ckynwan said...

alahai...org skang tak perlu tunggu pre-wedding pon dah mcm da kawen.

sbbtu die xrasa ape2 nk buat gambar pre wedding y mcm dah kawen

erk. ape aku ckp ni haha

miz_fiza said...

hahaha..ak ngatkn hg dh nk kawin dh...semangat ak bc...btw nnt klu nk kwin jgn lupa roger ek..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger