Online users

Follower

Friday, November 19, 2010

Isu kahwin

Bila dah berkumpul ramai-ramai ni,mulalah keluar isu kahwin.Tok dah mula mengomel lama tak merasa kenduri kahwin cucu sendiri.Asyik duk pi makan kenduri orang ja.Hoh.Sudah.So, diri ini tak lepas dari diajukan soalan cepu emas. Elok ja Mak Ndak tanya "Hang tadak boipren lagi ka?", aku balas "Status pending lagi Mak Ndak." Malas nak panjang cerita.Bukan niat nak berahsia cuma this isn't a right time to introduce him.Dia masih belum stabil.Tak ada apa lagi.Aku fikir kesian kat dia balik nanti.Apa dia nak jawab kalau tok tanya mengaji mana? Apa dia nak jawab kalau tok tanya buat apa sekarang? Susah.Bukan niat aku nak perlekeh dia.Langsung tak.Tapi itulah, pergi mana pun orang akan pandang education.Itu prioriti utama.

Dia dah buat macam-macam.Apply sana sini tapi tak juga melekat even satu pun.Mungkin bukan rezeki dia lagi kot.Harapnya lepas ni ada la rezeki dia.Tak putus berdoa ni.

10 comments:

Peri PiA said...

InsyAllah..doakan yg terbaik

Deqna said...

sampai jodoh nanti adalah...cakap ngan dorang sabar dulu.. nak abiskan mengaji dulu kata..

Softtouch [Hanim] said...

biasalh tu zack, yg xkawin di tanya bila nk kawin...layankan jelah..org tua mmg mcm tu

Imzainieyzulkipli said...

itu perkara biasa lah ibu bapa sekarang.mesing2 nak anak die kawin dengan orang yg selayak.susah payah sekolahkan anak smpi masuk universiti mesti mereka mengharapkan orang yang lebih baik dari mereka dapat menjaga anak2 mereka apabila mereka tiada nanti.tapi jodoh di tangan tuhan.jangan risau ok!

mis safuraa said...

mmg..org tua2 itu lah yg dpandang..nk yg terbaik tok ank cucu dpe...sbr jelah...rzeki xkemana..

Kamsiah said...

haha z..kalau akak pun nnt,jika anak2 perkenalakn bf..akka akan tanya soalan yg sama..dulu blaja mana..la no keje kat mana...bkn apa..utk 'kestabilan' anak dara kita jugak nnt hehe

eLLy said...

insyallah ade rezeki untuk bakal pengantin ;)

The Sharkox said...

Haha..soalan tipikal untuk seorang anak dara....

eDdY said...

biase la tu z@ck..
samer2 la kita doa kan pencari durian..(^^)

sepet said...

isu kawen ni memang x pernah nak abih. selagi x kawen, selagi tu la depa dok tanya2.. bila dah kawen, doak tanya2 pulak bile nak beranak..

mmmm .. gitu la dunia.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger