Online users

Follower

Monday, December 20, 2010

Bakar sama dia!

Sebulan sekali Pak Cik Rauf akan datang mesin rumput.Bukan nak kata la.Rumput rumah tok ni galak sungguh kadar pertumbuhannya.Cepat sangat tumbuh! Kalau rambut ana macam ni la kan, bahagia hidup.Ok.Back to story.After semua rumput dah dipotong, menjadi tanggungjawab cucu la kiranya untuk membakar segala rumput kering.Tok memang surrender awal awal lagi dah.Penat juga weh.Sebab jarak dari tempat nak bakar sampah dengan longgokan rumput kering jauh.(Bunyi macam 1000 m je kan.Padahal 20 langkah je pun). Kena la usung dekat 10 round sebelum semua rumput habis dibakar.Ini namanya exercise secara indirect.

Spot bakar baik punya.Tepi jalan.Nasib baik asap tak pergi ke tengah jalan.Kang tak pasal pasal semua kereta accident tak nampak jalan.Hohoho.Pak Su memang tak berapa bagi bakar sampah kat situ tapi kami ketegaq nak buat juga.So, sendiri bakar, sendiri tanggung la der.

Satu satunya pokok nyioq yang masih lagi hidup.Kesian aku tengok.Separuh bogel dah hang pokok nyioq.Huhuhu.

Halaman belakang rumah.Rasa nak golek golek pun ado.Rata ja.Hehehe.

p/s : Rindu suasana kampung yang betul betul kampung.Rumah tok dah half modernized dah.

5 comments:

eLLy said...

luas betul umah tok .. senang nak wat kenduri kendara .. hehhehe

Mr.Clive said...

report report pembakaran terbuka!haha

shazika said...

amboi akak..rajinnyer

eDdY said...

laaa z@ck... atleast ader gak suasana kg tu...(^^)

Jiji-Fify said...

bestnye kau zack.. dapat jugak la merasa suasana camni.. :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger