Online users

Follower

Friday, December 10, 2010

Worry for the future.

Pernah ada rasa risau tentang masa depan? Aku ada.Semalam aku dah start tengok harga kereta.Sooner or later memang aku kena ada kereta juga.Nak memudahkan pergerakan.Tambah lagi aku bakal cikgu.Bakal pergi praktikum dan macam macam lagi la.Jenuh la nak bergantung pada public transport semata kan.Dah tengok kereta, aku pun mula congak.Kalau mengikut perkiraan aku secara kasar, dekat 12 tahun juga aku nak setelkan duit kereta.Hurm.Tengok kereta Gen 2 je pun you'olls.Itu je yang rasa mampu untuk dimiliki.

Lepas fikir pasal kereta, aku fikir pasal benda lain pula.Pasal kahwin.Ugh.Nak kahwin pun perlu ada banyak modal.Memang la orang tua cakap perempuan tak perlu kisah bab kahwin sebab lelaki yang perlu keluarkan duit banyak.Perempuan goyang kaki je pun.Tapi after kahwin, takkan nak harap kat laki semata kot.Kena la ada saving sendiri kan.Kalau kerja besaq tak pa la juga.Ini cikgu.Gaji cukup makan ja weh.

Lepas tu mula la risaukan hubungan aku dengan dia.Hurm.Banyak benda bermain di fikiran.Kadang kadang rasa curiga datang walaupun aku dah janji untuk percaya kat dia.Rasa insecure.Boleh ke aku hidup senang dengan dia.Tak ada la aku minta hidup mewah.I mean hidup cukup makan segala.Aku tak mahu aku yang jadi ketua keluarga.Haa..gitu.Huhuhu.

Sorry awak.Setiap bulan mesti mood fikir pasal masa depan datang.Tak boleh elak dari risaukan pasal diri awak.

3 comments:

Cieut Nizar said...

betul wei. kalau laki lagi la, duit hantaran, duit kenduri, kereta, rumah. haiyoo!! hutang sampai ke tua kalau tak saving. huhuhu

eDdY said...

sama la ngan aq...
kadang2 bila dok pikir pasal masa depan ni..risau..huhu

Peri PiA said...

jgn perabih kat kereta,rumah rumah rumah hehe

akak pon blum ade rumah sendiri(T_T)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger