Online users

Follower

Sunday, January 16, 2011

Masa itu emas

Aku cukup pantang orang yang tak pandai tepati masa.If cakap pukul 10, haruslah pukul 10. Kalau lewat 5 minit tu, boleh consider lagi tapi kalau sampai 15 minit, memang bisa bikin hati gua panas.Sepanjang aku hidup ni, dah banyak kali aku berhadapan dengan orang yang rude dengan masa.Annoying tarak hingat la.Pendam je dalam hati.

"Sorrylah lambat.Dah lama ke tunggu?"
"Eh, tak la.Baru je sampai.Tak ada la lama sangat pun"

Haa.Bila dah ada depan mata,terpaksa la bermanis muka.Kang kalau cakap dah lama tunggu, takut orang tu rasa bersalah pula.Takut spoil mood.Biar je lah diri sendiri rasa sakit.Pendam sajalah.Kalau macam ni la orang kita, sampai bila pun takkan maju.

8 comments:

PinQib said...

ngn pakwe ke akak zack??

|Cinta SYOK sendiri|

mamma mia! said...

aku rase ni mesti dealer ni. bkn pakwe. hehe

d_tieah said...

Sabo je lah kan..
Nak buat cmne..
Hahaha..
*Aku pun selalu lmbt tau..
Ngee.. :)

lemongrass said...

I pun menyampah betul dgn orang yg tak tepati masa ni. I guess sbb dah biasa kot kat sini dgn most things starting on time and people pun on time, hehehe.

Rara Nasiha said...

duhh, terasa. aku memang kategori susah sikit tepati masa. ada je masalah selalunya.

Cik Aien said...

kasi pangg je itu olang..
mau kasi naik darah, aiyooo bikin susah!

Dee said...

ngan akak aritu ko x marah kan? kan? kan? hehehe..

eDdY said...

hehe...
bagus2..jaga hati tu lagi penting...(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger