Online users

Follower

Monday, January 17, 2011

Puncak Mutiara Cafe, Kampung Pelet

Rasanya ramai yang dah familiar dengan nama Kampung Pelet.First time dengar, bunyi semacam je kan.Hahaha.Actually Kampung Pelet ni terkenal dengan sajian berasaskan kambing.Nama restoran ni Puncak Mutiara Cafe. Lokasinya terletak di Sungai Dua, Seberang Jaya, Pulau Pinang.Tak susah nak mencari tempat ini cuma kena alert sikit dengan signboard.Kalau pergi time malam, kena celik sikit mata tu sebab kawasan situ agak gelap.Lokasi cafe ni memang betul betul dalam kampung.

First impression bila sampai Kampung Pelet, WOW! Tak sangka dalam kampung ada restoran hebat macam ni! Siap ada orang jaga parking lagi.Berpusu pusu orang yang datang makan kat sini. I guess dikalangan orang Sungai Dua, tempat ni dah sebati kot dengan dorang.Bagi orang baru macam kami ni, tercangak cangak juga la nak cari tempat makan.Tempat makan dia unik you'olls.Buat style pangkin.Ada yang duduk bersila, ada juga yang duduk atas bench.Memang nice la I tell you. Rasa macam masuk resort.Dengan lampu bergemerlapan disana sini, memang sesuai la nak mai candle light dinner.

Ini antara makanan yang kami order.

Lamb chop.Cara dia serve special oh.Dia curah kuah lamb chop depan kita time panas panas.Terbaik!Sedap cuma dagingnya liat sikit la.Jenuh gonyeh.@_@. Rating 5/5.

Nasi briani with lamb masala, dalca and ayam masak merah.Rating 4/5.

Satay ayam.Rating 3/5.Tak berapa kena dengan selera tekak aku.Isinya terlalu tebal.Aku suka part lemak.Hehehe.

Cendawan goreng.Nice.Macam makan kulit ayam KFC.Rating 4/5.

Ais kacang.Noh.Tak boleh tinggi lagi ke bang?No wonder la dia excited sangat suruh kongsi ais kacang.Memang tak termakan sorang sorang.Rating 3.5/5.

Memang la pada awalnya kami bersetuju untuk kongsi ais kacang tu.Tapi end up dia yang pulun sorang sorang sebab aku dah tak boleh pi dah.Sengkak perut.Dengan air jus lagi.Dengan ais kacang lagi.Huhuhu.

Alhamdulillah.Kenyang sampai terpaksa buka belt seluar. T_T

So, kepada sesiapa yang teringin nak makan menu kambing, bolehlah mai sini.Memang puas hati la habaq hang.Harga pun berpatutan.Kami makan semua benda kat atas tu around RM 60 sahaja.Operation hours adalah setiap hari dari pukul 10 pagi hingga 2 pagi.Kalau nak buat delivery service pun ada tapi untuk area Seberang Perai, Kulim dan Kepala Batas sahaja bermula pukul 10 pagi hingga 6 petang.

Untuk keterangan lanjut, boleh klik [sini]

9 comments:

Amira is mira said...
This comment has been removed by the author.
Amira is mira said...

fuyooo..z@ck berdating!...jrg show off nie..hihi...pape pun superb lamb kau tunjuk tue!!aku sukee

[s][u][e][h][a][n][n] said...

woooo wooo...menyelerakan :)

izyanty collection said...

dekat ngan tempat sy, tapi tak pernah p lagi pun

Softtouch [Hanim] said...

uiiii sedapnya....terliur ok...

eLLy said...

tuuuu diaaa makan tak sangka noo ;p

Jiji-Fify said...

Woiiiiii!!! Menggiurkan!!!!!!!!!!

Cik NurulZaty said...

wahh..
hehe

puncak mutiara cafe ni fevret saya tau akak..

tiap kali balik kulim.
msti suh ayah blnje lamb chop sini

tokey die kawan ayh saya gak.hehe

eDdY said...

kat tempat aq ader gak satu kedai mkn stail samer cam kedai ni...
nama kedai tu santai...cuma bukan kambing la menu utama dier..hehe(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger